Čeští cyklisté na molu

5.12.2012
<p>Aplaus sklidili čeští cyklisté Jan Bárta, Milan Kadlec a Vojtěch Nipl. Tentokrát se ale úřadující mistři republiky a mladý závodní talent představili ve zcela odlišné roli. Trojice elitních českých jezdců totiž zazářila při dobročinné módní přehlídce v Hradci Králové.</p>

„To byl také hlavní důvod, proč jsem pozvání přijal. I když s předváděcím molem nemám vůbec žádné zkušenosti, tak tuhle nabídku jsem odmítnout prostě nemohl. Část výtěžku je totiž věnován Fakultní nemocnici v Hradci Králové,“ vysvětlil letošní stříbrný muž jedné z etap na prestižním Giru d´Italia a sedmý z časovky na mistrovství světa Jan Bárta, jinak jezdec německé profesionální stáje NetApp.
Při módní show Lamark Nigh v královéhradeckém kongresovém centru spolu s Bártou vystoupil také úřadující mistr republiky v silničním závodě Milan Kadlec a mladý talent Vojtěch Nipl. Trojice se na molu představila dokonce i na svých závodních speciálech. „Zvládli jsme to výborně. Asi by nebyla legrace, kdyby člověk zakufroval a na pódiu se složil, takže na to jediné jsme si dali pozor. Na to, že jsme ryzí amatéři to ale nebylo vůbec zlé a ohlasy nás rozhodně moc potěšily. Pro mě to byla velmi pohodová akce, takový relax. Nebyl to závod, ve kterém o něco jde, takže jsem i bez problémů zkrotil nervozitu a myslím, že jsme si to všichni užili,“ podotkl Milan Kadlec, člen elitní stáje ASC Dukla Praha.
Trojlístek cyklistů byl součástí vystoupení renomovaného výrobce cyklistického oblečení Kalas, takže se Jan Bárta představil v českém národním dresu a Kadlec s Niplem pak v týmových trikotech. Všichni vystoupili v doprovodu modelek v čele s finalistkou České Miss Julií Zugarovou. Ohlas byl natolik pozitivní, když výrazně předčil i vystoupení ligových fotbalistů, že jezdci Bárta s Kadlecem na závěrečném defilé vedli přímo hlavní postavu večera – ředitelku akce a hlavní choreografku Danielu Brázdovou. O mladého Vojtu Nipla se navíc doslova porvaly herečky ze seriálu Ordinace v růžové zahradě Miluše Bittnerová a Kristýna Kociánová.

„Bylo to strašně příjemné. Všude pobíhala děvčata, takže zezačátku bylo těžké se neotáčet, ale člověk si pak na to prostředí trochu zvykne. Byla to moc milá zkušenost a řekl bych, že není ani otázka věku si to na molu užít. Že jsme navíc tak srandovně ukončili celou přehlídku, bylo i pro nás velké překvapení a asi to svědčí o tom, že jsme se líbili,“ usmál se spokojeně Vojtěch Nipl.
Během večera publiku zpíval Bohuš Matuš, který cyklisty v jejich šatně poněkud mile udivil vyprávěním, že cyklistiku má v sobě také zakořeněnou. ” Jako mladší žák jsem jezdil asi dva roky za Spartak Písek. Vím, že jejich denní porce kilometrů není žádná legrace, a proto klukům moc fandím. Mají můj respekt,” dodal Matuš, který s kolem přestal kvůli potížím se zády.

Zcela netradiční vystoupení cyklistů spolu s modelkami před plným kongresovým centrem přineslo především výtěžek pro Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Přímo do Trombotického centra IV. interní hematologické kliniky putuje částka 56 159,–.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu