Redukce na ahead představec

14.2.2007
Mám starší Colnago Master s klasickým hlavovým složením a vidlicí 1" v kombinaci s ahead představcem 1 1/8" na redukci. Potřeboval bych posunout představec o kousek výše, což mi už současná redukce neumožňuje. Sháním redukci delší. Bohužel jsem zatím nalezl redukce (extendery) 25,4/22,2 mm nebo 28,6/25,4 mm, nikoliv 28,6/22,2 mm (kterou mám nyní, ovšem krátkou). Rád bych se zeptal, zda vidíte problém v tom, že bych na ahead redukci 25,4/22,2 mm nasadil oversize představec 28,6 mm s redukcí (vložkou) na průměr 25,4 mm. Nebo byste mi raději (z bezpečnostních důvodů?) doporučili nahradit představec za jednopalcový (25,4 mm) – pokud ano, nemáte nějaký typ na právě takový představec? Všude vidím pouze 28,6 mm. Velice děkuji za odpověď

Pokud bude vše dobře vyrobeno a osazeno, neměl by s bezpečností být problém ani při použití vložky mezi představcem a redukcí. Jako lepší variantu bych ale uvedl výměnu představce za model s průměrem 28,6 mm s vyšším sklonem – tím doženete chybějící výšku. Těchto modelů je na trhu celá škála, neměl byste mít problém.
V každém případě (při použití jakéhokoliv adaptéru) půjde o změnu pouze estetickou s nárůstem hmotnosti, nikoli funkční. Tzn. že tato kombinace nezpevní celek představec/krk tak, jako tomu bývá u standardních ahead systémů.
André Vebr 

kategorie dotazuSilniční technika

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu