Skládejte s Velem 2014 – Velo 10/14 a 9. kolo

17.9.2010
<p>HRAJTE O KOLO ZA 50 000 Kč A DALŠÍ CENY! ČTVRTÝ ROČNÍK OBLÍBENÉ SOUTĚŽE POZNÁVÁME TVÁŘE CYKLISTICKÉ SCÉNY</p>

Čtvrtý ročník soutěže Skládejte s Velem bude na rozdíl od předchozích tří více tematický, zaměří se na tváře z cyklistické scény, a sice především na závodníky v různých disciplínách, ale i na konstruktéry a další osobnosti. Jejich obličeje opět budou ukryty ve skládačce. Hned na začátku vás uklidníme – Velo nemusíte stříhat, skládat můžete na internetu.

Abychom nezůstali jen u prostého soutěžení, ale přidali i „vzdělávací“ rozměr, v každém dalším následujícím vydání Vela najdete správnou odpověď s podrobnými informacemi o objektu našeho zájmu. Samozřejmostí jsou ceny pro vylosované autory správných odpovědí. Hlavní, čekající na toho z vás, který dokáže určit minimálně sedm z celkových deseti objektů a bude vylosován, je letos velmi zajímavý počin značky Lapierre – 27,5“ full X-Control 327 v ceně 49 990 Kč. Každý měsíc pak můžete vyhrát drobnější ceny: přilby, oblečení, cyklokosmetiku, komponenty… Možná čekají právě na vás, možná bude Lapierre stát už za deset měsíců právě ve vašem pokoji, tak neváhejte!

V TOMTO ČÍSLE CHCEME ZNÁT JMÉNO POPULÁRNÍ MTB ZÁVODNICE. Odpověď pošlete do uzávěrky kola mailem na adresu skladacka@vpress.cz . Nezapomeňte připojit jméno a telefon, případně vzkaz.
UZÁVĚRKA TOHOTO KOLA JE 10. 10. 2014!

Ceny měsíce

brýle SH+ 4700 Reactive Plus
Brýle italské značky SH+ jsou nabité technologiemi: nabízí nejen skla fotochromatická, ale zároveň i polarizační pro skvělou viditelnost za každých podmínek. Fotochromatické čočky svým zabarvením rychle reagují na intenzitu slunečního svitu. Díky polarizaci jsou schopny absorbovat horizontální sluneční paprsky, které způsobují nepříjemné odlesky, a zprostředkují průnik pouze užitečných vertikálních paprsků. Slova jako zkreslení, horší kontrast či malá sytost bílé barvy tak jsou v těchto brýlích prázdným pojmem.
Cena: 3300 Kč [www.sportkoncept.cz]
3× SMARTMAPS NAVIGATOR
Mapová a navigační aplikace nabízející jedinečnou kombinaci offl ine map spolu s hlasovou navigací po naplánované trase. Zaznamená a uloží vaše sportovní výkony, které pak můžete exportovat pro další zpracování. Ideální společník pro všechny sportovní a outdoorové aktivity. Určena je pro platformy Android, Blackberry, Nokia X a aplikaci Locus.
Cena: 990 Kč [www.smartmaps.cz]
 

Lapierre X-Control 327 – hlavní cena pro rok 2014

Francouzský Lapierre plně věří novému standardu kol 27,5“, čehož důkazem je i přepracovaná řada XC fullů X-Control. Stejně jako model 327, který je hlavní cenou letošního ročníku soutěže Skládejte s Velem, využívá celá řada systém odpružení FPS2 se 100 milimetry zdvihu. X-Control 327, který čeká na jednoho z vás, se může pochlubit pevnými osami pro zvýšení tuhosti, tlumičem Lapierre s nastavením odskoku a tlaku, vidlicí RockShox Recon s uzamykáním ze řídítek a dalšími benefity.
Lapierre X-Control 327
rám X-Control 27,5“, hliníková slitina Supreme 6, systém odpružení FPS2, pevná osa vidlice RockShox Recon Gold 27,5“ Solo Air, ovládání z řídítek PushLoc, 15mm pevná osa zdvihy (P/Z) 120/100 mm řazení/přehazo­vačka/přesmykač Shimano SLX/XT/Deore (2×10) brzdy Avid DB1 Black (kotouče 180/160 mm – P/Z) kliky Shimano FC-M625 (38/24 zubů) kazeta Sram PG-1030 (11–36 zubů) náboje/ráfky Formula/Mach1 Neo Disc pláště Schwalbe Rapid Rob, kevlar, 2,25“ řídítka Lapierre Rizer XC Alu, 720 mm představec Easton EA50 hlavové složení FSA Orbit sedlo Lapierre X-Control VL-1353 sedlovka Easton EA50, 350/31,6 mm velikosti 16, 18, 20 a 22“ hmotnost 13,6 kg cena 49 999 Kč Kolo dodal [http://www.lapierre-bike.cz/]

SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ Z MINULÉHO KOLA
Danny MacAskill
Raketový vzestup popularity tohoto jezdce ze skotského ostrova Sky odstartoval přesně 19. dubna 2009, kdy ve svých 23 letech zveřejnil na sociálních sítích svoje první video nazvané Inspired Bicycles. Během několika dnů jej viděly statisíce lidí, nejen cyklistů (v současnosti čítač ukazuje více než 35 000 000 zh­lédnutí), což znamenalo zvrat v jeho dosavadním životě. Skončila éra, v níž se živil jako mechanik jízdních kol, začala profesionální cyklistická kariéra. V nepravidelných intervalech pak následovaly další Dannyho počiny – Way Back Home, více jak 30 milionů zhlédnutí, a Industrial Revolution s osmi miliony na kontě. Jeho popularita byla taková, že se mu dostalo cti nést olympijskou pochodeň městem Glasgow na její pouti k zahájení OH v Londýně roku 2012. Další videa už nedosáhla úrovně sledovanosti těch předchozích, ale i tak jde o fantastická čísla: počin Imaginate (24 000 000) a prozatím poslední zásadnější projekt, letošní Epecuén dějově zasazený do trosek stejnojmenného argentinského města, které bylo takřka 25 let pod vodou (zatím tři miliony zhlédnutí). Ve světle těchto počinů lze měsíc starý snímek Danny at the Playboy Mansion označit spíše za vtípek, odpovídá tomu i nižší sledovanost. Kromě vlastní produkce je Danny zván k natáčení dalších akrobatických klipů, za všechny kupříkladu Road Bike Party Martyna Ashtona. Danny MacAskill ukázal spoustě lidí možnosti internetu.

GRATULUJEME VÝHERCŮM MINULÉHO KOLA
brýle Poc Do (4750 Kč): Andrej Brzula; vložky Sidas Flashfi t Bike+ (1430 Kč/ks): Mirka Dobišová, Václav Cihla; poukázka Foto Škoda (500 Kč): Štěpán Martinek Výhercům gratulujeme a všem držíme palce do dalšího kola!

SPECIÁLNÍ CENA
Firma Foto Škoda (www.fotoskoda.cz) věnuje v každém čísle jednomu výherci poukázku v hodnotě 500 Kč na zhotovení fotografií. Pak stačí pouze elektronicky poslat podklady a za pár dnů máte doma vytištěné snímky.

VAŠE POSTŘEHY
Jen tak mimochodem – před nedávnem uvedl Danny další svoje povedené video s ženskýma v bikinách. Na netu to má dost zhlédnutí. Vy jste to ale asi ještě neviděli, protože jinak byste tam přeci dali něco těžšího, ne? ¶ Zdar všem cyklistům, kteří místo v sedle biku sedí u compu a skládají puzzle. Na obrázku je podle mého mínění kouzelník, který dokáže na kole naprosto neuvěřitelné věci, Danny MacAskill. Jeho videa jsou úžasný nejen tím, co s kolem dokáže, ale i co do nápadů a provedení.

PRAVIDLA SOUTĚŽE
Soutěž začíná ve Velu 1/2014 a končí ve Velu 11/2014, celkem tedy čítá deset kol. Pro zařazení do slosování o hlavní výhru – horské kolo Lapierre X-Control 327 – musíte poznat alespoň sedm vlastníků obličejů. POZOR: pro převzetí hlavní ceny musíte předložit všech deset kontrolních kupónů (pravý spodní roh dvoustrany). Každý měsíc jsou losovány i doplňkové ceny, a to ihned po uzávěrce kola. Výherci jsou kontaktováni redakcí, svá jména najdou v dalším vydání Vela. Redakce si vyhrazuje právo na změny.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu