Skládejte s Velem 2014 – Velo 4/14 a 4. kolo

12.2.2013
<p>HRAJTE O KOLO ZA 49 999 Kč A DALŠÍ CENY! ČTVRTÝ ROČNÍK OBLÍBENÉ SOUTĚŽE POZNÁVÁME TVÁŘE CYKLISTICKÉ SCÉNY</p>

Čtvrtý ročník soutěže Skládejte s Velem bude na rozdíl od předchozích tří více tematický, zaměří se na tváře z cyklistické scény, a sice především na závodníky v různých disciplínách, ale i na konstruktéry a další osobnosti. Jejich obličeje opět budou ukryty ve skládačce. Hned na začátku vás uklidníme – Velo nemusíte stříhat, skládat můžete na internetu.

Abychom nezůstali jen u prostého soutěžení, ale přidali i „vzdělávací“ rozměr, v každém dalším následujícím vydání Vela najdete správnou odpověď s podrobnými informacemi o objektu našeho zájmu. Samozřejmostí jsou ceny pro vylosované autory správných odpovědí. Hlavní, čekající na toho z vás, který dokáže určit minimálně sedm z celkových deseti objektů a bude vylosován, je letos velmi zajímavý počin značky Lapierre – 27,5“ full X-Control 327 v ceně 49 990 Kč. Každý měsíc pak můžete vyhrát drobnější ceny: přilby, oblečení, cyklokosmetiku, komponenty… Možná čekají právě na vás, možná bude Lapierre stát už za deset měsíců právě ve vašem pokoji, tak neváhejte!

V TOMTO ČÍSLE CHCEME ZNÁT jméno a příjmení zakladatele americké značky kol. Odpověď pošlete do uzávěrky kola mailem na adresu skladacka@vpress.cz . Nezapomeňte připojit jméno a telefon, případně vzkaz.
UZÁVĚRKA TOHOTO KOLA JE 14. 4. 2014!

Ceny měsíce

2× přilba CATLIKE TAKO 13
Bez ohledu na dostupnou cenu disponuje přilba Catlike Tako zajímavými technologiemi. Ventilační systém Dualflow operuje s 23 průduchy, v předních nechybí síťka proti hmyzu, které jsou rozmístěny tak, aby náraz způsobil více než jednu prasklinu a tím skelet lépe rozložil energii rázu. Uvnitř skeletu je navíc zpevňující aramidová síťka. Samozřejmostí je systém nastavení obvodu. Přilba váží 230 g a je nabízena ve třech velikostech. Cena: 1250 Kč [www.cyklosvec.cz]

brašna VAUDE ALBERT L
Brašna určená pro civilní použití je odpovídajícím způsobem vybavena. Vnitřní prostor je rozdělený na dvě komory, užší pojme notebook až do velikosti 15,6“, širší dále disponuje čtyřmi síťovanými kapsami. Nechybí poutka na propisky a další dvě menší kapsy na zip na vnější straně. Polyesterový materiál je zvnějšku opatřen polyuretanovou vrstvou pro odolnost vůči vodě a větší životnost. Použití při přepravě na kole nahrává přídavný bederní pásek. Cena: 2490 Kč [www.vaudecz.cz]
 

Lapierre X-Control 327 – hlavní cena pro rok 2014

Francouzský Lapierre plně věří novému standardu kol 27,5“, čehož důkazem je i přepracovaná řada XC fullů X-Control. Stejně jako model 327, který je hlavní cenou letošního ročníku soutěže Skládejte s Velem, využívá celá řada systém odpružení FPS2 se 100 milimetry zdvihu. X-Control 327, který čeká na jednoho z vás, se může pochlubit pevnými osami pro zvýšení tuhosti, tlumičem Lapierre s nastavením odskoku a tlaku, vidlicí RockShox Recon s uzamykáním ze řídítek a dalšími benefity.
Lapierre X-Control 327
rám X-Control 27,5“, hliníková slitina Supreme 6, systém odpružení FPS2, pevná osa vidlice RockShox Recon Gold 27,5“ Solo Air, ovládání z řídítek PushLoc, 15mm pevná osa zdvihy (P/Z) 120/100 mm řazení/přehazo­vačka/přesmykač Shimano SLX/XT/Deore (2×10) brzdy Avid DB1 Black (kotouče 180/160 mm – P/Z) kliky Shimano FC-M625 (38/24 zubů) kazeta Sram PG-1030 (11–36 zubů) náboje/ráfky Formula/Mach1 Neo Disc pláště Schwalbe Rapid Rob, kevlar, 2,25“ řídítka Lapierre Rizer XC Alu, 720 mm představec Easton EA50 hlavové složení FSA Orbit sedlo Lapierre X-Control VL-1353 sedlovka Easton EA50, 350/31,6 mm velikosti 16, 18, 20 a 22“ hmotnost 13,6 kg cena 49 999 Kč Kolo dodal [http://www.lapierre-bike.cz/]

SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ Z MINULÉHO KOLA
Svatopluk Zatloukal Se jménem tohoto olomouckého rodáka je spojena značka Morati. Jeho stroje byly k vidění nejen v rukou našich cyklistů, ale vlastnosti českého titanu skrytého pod cizími logy si vychvalovali i profesionálové ze zahraničí. Všeuměl a otec tří dcer má za sebou neukončené studium architektury, ze kterého utekl ke strojařině (jak sám říká, bylo to z mladické nerozvážnosti). Ta jej oslovila více, věnoval se jí přes 32 let ve firmě Mora Aerospace, později Honeywel. Zde pracoval převážně na leteckých zakázkách jako konstruktér nářadí, specialista na NC technologie, specialista na obrábění a inženýr-lídr na laserových strojích. V těchto letech vznikla i myšlenka konstrukce titanových rámů a doplňků, jíž realizoval v letech 1994–2004. Cyklistika byla současně jeho koníčkem, tudíž propojení odbornosti a lásky ke kolu bylo poměrně očekávaným tahem. Ježdění na kole zůstal věrný i po odchodu do důchodu, kdy zcela přerušil spojení s profesionální minulostí a věnuje se na venkově pouze svým koníčkům, k nimž spolu s bicyklem patří i výtvarnictví a létání. Nevydržel ale zcela mimo hru, nedávno jsme se s jeho jménem mohli setkat u spolupráce s dvěma českými značkami.

GRATULUJEME VÝHERCŮM LEDNOVÉHO KOLA
brýle POC DO (cena 4750 Kč): Pavel Šťastný cyklistická bunda Kalas W&W Mission Light (cena 2790 Kč): Adam Novotný poukázka firmy Foto Škoda na zhotovení fotografií v ceně 500 Kč: Roman Uberall Všem soutěžícím držíme palce do dalších kol!

PRAVIDLA SOUTĚŽE
Soutěž začíná ve Velu 1/2014 a končí ve Velu 11/2014, celkem tedy čítá deset kol. Pro zařazení do slosování o hlavní výhru – horské kolo Lapierre X-Control 327 – musíte poznat alespoň sedm vlastníků obličejů. POZOR: pro převzetí hlavní ceny musíte předložit všech deset kontrolních kupónů (pravý spodní roh dvoustrany). Každý měsíc jsou losovány i doplňkové ceny, a to ihned po uzávěrce kola. Výherci jsou kontaktováni redakcí, svá jména najdou v dalším vydání Vela. Redakce si vyhrazuje právo na změny.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu