Stevens 50 Podralsko vyhrál Michal Bubílek

18.4.2017
<p>Na Bílou sobotu byl v Osečné v pravé poledne odstartován cyklomaraton STEVENS 50 PODRALSKO. Jednalo se o osmý ročník rozjezdového závodu do nové sezóny. Letošní velikonoční předpověď počasí nevěstila nic dobrého. Celou sobotu mělo pršet a tak asi hodně závodníků zvažovalo svojí účast. Ti, co se nakonec odhodlali přijet, asi nelitovali. Nakonec se předpovědi nevyplnily a počasí bylo na cyklistiku téměř ideální.</p>

Před polednem se v aleji shromáždili všichni odprezentovaní cyklisté pod oblouk hlavního partnera závodu STEVENS. Po krátké rozpravě byl ve 12:00 odstartován hlavní závod na 58 kilometrů. Na tuto trasu se rozjelo 200 cyklistů. Patnáct minut po startu tohoto závodu vyrazili závodníci na krátkou trasu 25 kilometrů. Kratší variantu závodu zvolilo 100 cyklistů.

Po rozjezdu hlavní trasy se na čele vytvořila silná skupinka, ve které nechyběl loňský vítěz celé Galaxy série, Lukáš Smola a druhý z loňského závodu v Osečné, Michal Bubílek. Právě Michal chtěl závod rozhodnout hned v prvním kopci do Náhlova, ale tato taktika úplně nevyšla. Brzy byl skupinkou s Lukášem dojet a tak spolupracovali na trase, až do závěrečné pasáže před cílem, kde Michal využil znalosti finiše a v jedné zatáčce před cílem Lukáše podjel a vítězství si již nenechal sebrat. Michal Bubílek reprezentuje tým Kellys Bikeranch Team. Na 50 Podralsku to byl už jeho třetí triumf. Druhé místo bral Lukáš Smola z týmu Galaxy Cyklošvec Stevens a třetí dojel Jan Wolf z týmu Regal Bike. V ženách na dlouhé trase s přehledem zvítězila Lenka Fridrichová z Ghost Teamu.

Na kratší trase 25 km vyhrál Ivo Machek /KSM HRÁDEK/, druhý dojel Lukáš Blažek /Superior Cyklofit Sport Team/ a třetí Roman Zvolský /Kellys Bikeranch Team/. Mezi ženami zvítězila Kateřina Knihová /KC KOOPERATIVA/ před Klárou Šafaříkovou /GS cyklo team Jistebnice/ a Lucií Kozákovou /GALAXY CYKLOŠVEC STEVENS/

Po předání cen v tombole, proběhlo vyhlášení nejlepších v 17 kategoriích. Všichni odměnění si také odnesli lahev dobrého vína od J.P.CHENETU. Již devátý ročník 50 Podralska se pojede 14.4. 2018. Šestidílná Galaxy Stevens série 2017 pokračuje 5.8. v Mikulově tradičním závodem Galaxy Pálavský krpál.

Luďka Bílková

foto archiv pořadatele

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu