O víkendu na Brdy

29.9.2016
<p>10.ročník cyklomaratonu Tour de Brdy se jede jako 7. závod Galaxy série 1.10.2016 ve Strašicích a je rozloučením s cyklistickou sezonou pro všechny cyklisty bez rozdílu kol.</p>

Závod na dlouhé trase, která měří 67 km vede okolo celých středních Brd a bude jedinečným srovnáním mezi cyklisty na horských kolech a silničáři. Trasa je vedena po úzkých silnicích a několika šotolinových úsecích, kde mají výhodu právě horská kola. V letošním ročníku je opět dlouhá trasa jednotná a povede po cyklostezkách ze Strašic do Zaječova, Obecnice, Lázu, Nepomuka,po hrázi spodního Padrťského rybníka a dále přes Kolvín zpět do Strašic. Poslední úsek z Trokavce na Kolvín je výhodnější pro kolo horské a poslední dlouhý sjezd do Strašic zase pro úzké galusky. Cílové stoupání po kostkách ve Strašicích nakonec rozhodne, která vítězná trojice si rozdělí prémii 10 000,– Kč.

Krátká trasa na 30 km vede startuje ve 13.10 a cyklisté se vydají cyklostezkou směrem k Zámečku, výjezd po naučné stezce na Chlukov, Kalenská cesta, výjezd na vrch Hlava a přes Okrouhlík k Zaječovu a zpět po žluté turistické značce do Strašic.

Závody dětí od 6 –10 let proběhnou v prostoru startu a cíle po odstartování hlavních kategorií ve 13.15 hodin. Pro děti je připraven 1 km dlouhý okruh, který pojedou vícekrát podle kategorií. Mladší a starší žáci se poprvé vydají na 30 km trať, nejlépe v doprovodu osoby starší 18 let.

Mimořádně bude otevřené muzeum dopravy a Muzeum středních Brd přímu u startu a cíle. Občerstvení pro účastníky zajišťuje cyklorestaurace Berten a pro diváky a doprovod připraví občerstvení Uzeniny Vojenice, pivo dodá pivovar Chodovar a čepované nealko IL SANO.

Vítězství z loňského roku obhajuje silničář kategorii Tomáš Kalojíros z AC SPARTA PRAHA. Vítězové jednotlivých kategorií dostanou mimo jiné originální medaile od firmy Betatech. Každý včas přihlášený startující dostane startovní dárek a občerstvení v cíli, kde bude výběr ze 3 jídel. Na závěr závodu bude losována tombola pro všechny zúčastněné.

více na www.galaxy-serie.cz

(tz)

foto archiv pořadatele

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu