Barevný podzim otevře Oderská Mlýnice

16.9.2016
<p>Letos končí astronomické léto a začíná podzim ve čtvrtek 22. září v 16:20:41. V tu dobu už najede do Klokočůvku u Oder dvanáct plně naložených náklaďáků servisního týmu Kolo pro život, aby zde stočlenná sehraná parta postavila zázemí oblíbeného závodu a spolu s místními pořadateli z 2K-BIKE CLUB Odry přichystali na sobotu 24. září všechny skvělé služby pro účastníky předposledního podniku Kolo pro život 2016 – Oderskou Mlýnici České spořitelny.</p>

Dnes už legendární oderský závod neměl o závodníky nikdy nouzi. Pořadatelé jsou šikovní a obětaví srdcaři, kteří cyklistiku milují a dokáží vytvořit neopakovatelnou atmosféru za jakéhokoliv počasí. Obě závodní trasy jsou velkou výzvou pro skalní bikery, kteří si chtějí dokázat, že zdejší bájný kopec – Mlýnici, vyšlápnou za každou cenu a z kola vůbec neslezou. Každý, kdo jednou tenhle dlouhý a namáhavý výjezd s velkým převýšením zdolal, vám řekne: Není kopec, jako kopec. Mlýnice je jen jedna. Zkus a uvidíš!

A kdo zkusí, každý rok se vrací, protože kulisa, která zběsilý výšlap i celodenní akci doprovází, by se na jiném místě nedala opakovat ani napodobit. To je důvod, proč se do nenápadného letního tábora Spálovský mlýn sjíždějí lidé ze široka daleka. V útulném areálu to od rána vypadá jako na jarním bleším trhu. Kromě tradičních prodejních stánků KPŽ jsou tu stany s burčákem, valašskými frgály, popcornem a vynikajícími domácí burgery a steaky. Čepuje se pivo, a protože začíná podzim a rána jsou už trochu chladná, určitě přijdou vhod i zahřívací panáčky roznášené na stříbrném podnosu sličnými děvčaty. Vytrvalí mladí bubeníci ze skupiny Crash Drums, klaksony, plácačky a rachtavé zvuky řehtaček plus potlesk stovek fandících rukou spolu s povzbudivými nápisy přímo na asfaltu doprovázejí závodníky na každém metru. Pro žíznivé závodníky i fanoušky je připravený „Bufet V kopcu” – pivní pohotovost od Birellu.

Oderská Mlýnice nabízí bikerům opět výběr ze tří různě dlouhých a náročných tras. Všechny tři trasy zůstaly totožné s těmi loňskými. Hlavní trasa B měří 56 km (převýšení 1192 m) a startuje v 11:30. Trasa C je dlouhá 34 km (převýšení 837 m) a startuje také v 11:30. Bikeři si na obou závodních trasách kromě slavného krpálu dosyta užijí babí léto Oderských vrchů, okolní vyfoukané kopečky, posečené luky a spoustu cest daleko od městského ruchu s pěknými výhledy. Soutěže Prestige Trophy už pomalu spějí do finiše, takže se bude určitě taktizovat a borci se budou snažit urvat co nejvíc bodů před posledním závodem v Novém Městě.

Třetí trasa s písmenkem D byla loni nově vybudovaná Fitness jízda na 13 km s převýšením 350 m. Opět zavede účastníky do nádherně položeného areálu farmy Klokočov, kde bude připravené i malé občerstvení s ochutnávkou místních produktů. Rodinám s dětmi doporučujeme na chvíli se zde zastavit, odpočinout si, pokochat se pohledem na nádhernou krajinu s pasoucími se koníky a vychutnat si delikátní sýry. Nespěchejte a nadýchejte se čerstvého vzduch a vryjte si do paměti nádherný obraz krajiny… v zimě se bude hodit. Trasa D startuje v 12:30.

Kromě Fitness jízdy, čeká na všechny děti od 1 do 13 let zelená louka hned vedle zázemí, kde se odehrají jedny z posledních bojů o čelní místa v jednotlivých kategoriích ČT 😀 Junior Trophy 2016. Prostoru je dostatek, takže se zde mohou dosyta vyřádit stavitelé dětských tratí Martin a Bóďa Půlpánovi. Po závodech čekají na děti stany Modré zóny České spořitelny s trampolínou, skákacím hradem, koloběžkami a spousta dalších soutěží v Dětském klubu nebo pilování techniky v jízdě na kole pod odborným vedením zkušených mistrů v Česká spořitelna Specialized Bike Academy KPŽ. Nebojte se a přijďte si vyzkoušet překážky. Asistenti vám rádi pomohou.

Pořadatelé v čele se známou dvojicí, Petrem a Zuzkou Konečnými 10 dnů před závodem hlásí: Přípravy vrcholí! O víkendu proběhne kompletní doznačení závodních tratí a také se začne zdobit Mlýnice. Pro fanoušky budou v den závodu opět k dispozici křídy, aby svým závodníkům napsali nebo nakreslili povzbudivé vzkazy.

Neváhejte a přijeďte na kultovní závod do Oder. Už teď máme nahlášenou účast několika českých cyklistických es včetně toho nejzvučnějšího jména, držitele čerstvé stříbrné medaile z OH Rio 2016. Přijeďte si s ním zazávodit na trasu B, určitě ulovíte i podpis a fotku v areálu závodů, tvář seriálu KPŽ se navíc pověnuje před svým startem i dětem na ČT:D Junior Trophy. Nejen ženy potěší na trase C startující Tereza Němcová (Huříková), vydejte se na Céčko spolu s ní a získejte cenné rady a fígle této zkušené úspěšné české bikerky.

(tz)

foto archiv KPŽ

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu