Víkendový Superior Bike Adventure volá

14.7.2016
<p>Superior Bike Adventure je už za dveřmi</p>

Nejpopulárnější domácí letní orientační závod dvojic na horském kole se odehraje již tento víkend 16. a 17. července v Podkrkonoší. Závodníci vystartují do obou etap z autokempu Lužany u Jičína.

Do závodu jsou přihlášeni závodníci ze všech koutů České republiky, ze Slovenska, Maďarska, Německa, Rakouska a dokonce i velká výprava z Ruska, v nichž nechybí ani medailisté z Mistrovství světa v MTBO. O celkové vítězství bude již po čtvrté v řadě usilovat dvojice Tomáš Bezouška a Martin Štěnha.

Pořadatelé se snaží závod každoročně posouvat o stupínek výše a závodníkům přinášet ještě lepší sportovní zážitky. Letošní ročník přináší hned několik novinek.

První novinkou je „OAKLEY horská prémie“. Inspirování horskými prémiemi právě probíhající Tour de France, pořadatelé pro závodníky připravili speciální časovku z kontroly č. 64 na kontrolu 65. Odměnou všem bude nejen jedinečný výhled na panorama Krkonoš, ale aby měli opravdovou motivaci dupat do pedálů, tak nejrychlejší tým vyhraje speciální prémii v podobě brýlí od firmy Oakley!

Další novinkou je druhá mapa pro každý tým zdarma – v rámci základního startovného. S ohledem na závodníky především v kategorii BA Family, která již při své loňské premiéře získala řadu nadšených přívrženců, ale i pro ty, kteří si spíš než závodit jedou užít pohodový sportovní víkend, letos přibude více kontrol v blízkosti centra závodů. Všichni tak můžou objet v časovém limitu vyšší počet kontrol, aniž by se museli vydávat mnoho kilometrů daleko a riskovat tak pozdní návrat.

A aby měl každý, bez ohledu na výkonnost, možnost si domů odvézt nějakou cenu, kromě tradiční nedělní po závodní tomboly, letos pořadatelé ve spolupráci s firmou Craft připravili soutěžní anketu. Kdo se chce zúčastnit soutěže o funkční tílko Craft, musí odpovědět na tři otázky, které najde na webových stránkách či Facebooku závodu.

Na Bike Adventure je o závodníky tradičně skvěle postaráno. Ani letos nebude chybět bohatá nabídka občerstvení a nápojů přímo v centru závodů. Případné zapomenuté oblečení a doplňky pro bezpečnou jízdu na kole pak bude možné doplnit u plně vybaveného stánku Haven a Craft. Sportikus.cz se pro změnu postará o sportovní výživu a Plzeňský pivovar zajistí po závodní, regenerační pitný režim. Pro pohodlnější jízdu a rychlejší mapování si mohou závodníci na místě zakoupit či za poplatek zapůjčit mapníky k uchycení na řidítka kola.

Letos podruhé bude zařazena speciální rodinná kategorie BA Family. V jednom týmu mohou v této kategorii startovat 2 – 4 závodníci. Jednomu z nich musí být v době konání závodu méně než 15 let (ovšem musí absolvovat závod sám na vlastním kole) a jednomu nad 18 let. Všechny týmy v této kategorii navíc čeká dárek od sponzora – serveru www.spolecenske-hry.cz. Pro rodiče menších dětí, které by ještě trasu ujet nezvládly, bude i letos připravený dětský koutek.

Více informací o závodě a průběžně aktualizované novinky o jeho 16. ročníku najdete na www.bike-adventure.cz nebo na Facebooku.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu