Malevil Cup přivítal přes 1000 jezdců

20.6.2016
<p>V sobotu 18. 6. 2016 se v Lužických horách uskutečnil již sedmnáctý ročník prestižního cyklistického závodu International MTB marathon Malevil Cup Powered by Author. Závod byl v letošním roce zařazen do seriálů závodů UCI Mountain Bike Marathon series, MarathonMan Europe, Author Marathon Tour a Super Klasyfikacja MTB.</p>

Závodu se na čtyřech různě dlouhých tratích zúčastnilo přes 1000 závodníků ze 12 států světa. Hlavní závod na 100 km ovládla mezi ženami Krystyna Konvisarová z Ukrajiny, která na náročné blátivé trati porazila Milenu Cesnakovou na druhém a Janu Skrbkovou na třetím místě. V mužské kategorii kraloval Peter Hermann z Německa, který dojel v čase 4:01:49 jen pár minut před českým Filipem Adelem. Třetí místo vybojoval Jiří Hudeček. Závodu se zúčastnili nejen profesionální jezdci, ale i amatérští závodníci všech věkových kategoriích.

Víkend v Resortu MALEVIL u Jablonného v Podještědí ovšem nebyl pouze ve znamení maratonských závodů. Sobotní dopoledne patřilo nejmenším cyklistům a jejich rodičům v tradiční Čokojízdě. V neděli se pak konaly dětské závody v rámci ČEZ oranžové jízdy jako součást SpinFit Dětského MTB CUPu a to v několika věkových kategoriích. Atmosféru celého víkendu dokreslil bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Závod podpořil Nadaci Český registr dárců krvetvorných buněk, Daruj život.

(tz)

Foto Jan Němec

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu