V sobotu převezmou vládu nad městem automobilů kola

13.5.2016
<p>V sobotu 14. května zveme všechny nadšené cyklisty, kteří preferují rovinatější trasu před kopci, do oblíbené „Bolky“, kde se uskuteční třetí závod 16. ročníku seriálu Kolo pro život 2016, Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO.</p>

Nesporným lákadlem všech zdejších tras je pověst „těch lehčích“. Tratě patří skutečně k těm méně náročným, což umožňuje zazávodit si jezdcům všech výkonnostních kategorií. Jezdivost ovšem neubírá zdejší trati na atraktivitě – míjí boleslavský hrad, zříceninu hradu Zvířetice a projíždí mnoha rozkvetlými loukami,…

Zázemí závodu poskytuje přírodní, rozlehlý a velmi útulný areál Krásná louka, kam se všechny stany, stánky, pódium a atrakce seriálu pohodlně vejdou včetně prostorného parkoviště. V bezprostředním sousedství se nachází travnaté tratě pro závody děti, které se utkají v rámci série ČT 😀 Junior Trophy v 6 věkových kategoriích a nejmenší špunti na odrážedlech. Milým zpestřením nejen pro děti bude účast skifaře Ondřeje Synka, který bude mít dopoledne i autogramiádu.

Další výhodou mladoboleslavské MTB akce je i rychlé spojení z Prahy a Liberce, i díky tomu patří právě tato akce k nejnavštěvo­vanějším z celého seriálu, očekává se účast atakující hranici 2000 účastníků a dalších tisíců návštěvníků, kteří si sem přijdou jen užít hezkou sportovní sobotu s dětmi. Veškerý doprovodný program je pro příchozí zdarma!

Nekonečný had cyklistů hlavní trasy B na 56 km vypálí na trať u Muzea ŠKODA AUTO v 11:30. Atmosféra zde je přímo elektrizující, vše připomíná vrcholné světové cyklistické akce. Závodníky provede městem už tradičně soutěžní vůz týmu ŠKODA MOTORSPORT – tentokrát závodní speciál ŠKODA Fabia R5, pilotování se ujme úřadující mistr ČR v rally, Jan Kopecký. Po slavnostním startu projedou závodníci k radosti všech, kteří je přijeli doprovodit a povzbudit, areálem Krásná louka odkud vyrazí dál do přírody. Kratší trasa C měří 34 kilometrů (převýšení 629 m) a v rámci nesoutěžní Fitness jízdy (Trasa D) ujedete sice 20 kilometrů, ale s minimálním převýšením 360 metrů. Obě trasy odstartují z areálu Krásná louka v 12:30. „Déčko“ je ideální nezávodní vyjížďka krásnou přírodou v okolí Mladé Boleslavi pro rodiny s dětmi, sváteční jezdce a ty, co se nechtějí nikam honit. Není technicky vůbec náročná, takže ji zvládne každý, kdo občas na kole vyjede pro radost. Do závodů je možné registrovat se do půlnoci 11. 5. na www.kolopro.cz a nebo na místě, v pátek od 18:00 do 20:00 a v sobotu od 8:00 do 11:00.

V zázemí areálu najdete všechny skvělé služby, které nabízí seriál Kolo pro život svým závodníkům a jejich doprovodům. Nechybí mnoho atrakcí a soutěží pro děti bohatá nabídka občerstvení, prodejní stánky,… Kromě dopolední autogramiády Ondřeje Synka se odpoledne uskuteční i autogramiáda Jana Kopeckého a vystav bude samozřejmě i „jeho“ závodní speciál.

Všechny co nejsrdečněji zveme už příští sobotu do Mladé Boleslavi! Více o závodu a seriálu na www.kolopro.cz

(tz)

foto Miloš Lubas

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu