Sagan pojede dva závody MTB, jeden v ČR. V Teplicích!

15.4.2016
<p>Snad to není další aprílový vtípek Olega Tinkoffa. Peter Sagan by měl po superúspěšné sérii jarních klasik a těsně předtím, než se odebere do USA na Tour of California, kde je mimořádnou hvězdou, absolvovat dva závody na horských kolech. Jeden v Rakousku a jeden v České republice.</p>

Při závodech na horských kolech nemůže aktuální mistr světa na silnici vézt bílý dres s duhovými pruhy a tak nastoupí ve svém žlutém týmovém dresu. Sedlat bude Specialized Epic. Podobné výlety excelentních silničářů do terénu nejsou až tak výjimečné, jak by se mohlo zdát. Levi Leipheimer i Lance Armstrong si oblíbili 160 mil dlouhý a v mimořádně vysoké nadmořské výšce vedoucí Leadville marathon v Coloradu. ten nejen že vyhrávali, ale ve své době i lámali traťové rekordy. Exkurz do jiné disciplíny aktuálního mistra světa je ale přece jen trochu výjimkou.

„Po mojich dvoch jarných úspechoch si môžem dovoliť malé odreagovanie na horskom bicykli. Som zvedavý, aké sú moje technické zručnosti a výkonnosť v tejto disciplíne, po tom čo som ju pred niekoľkými rokmi zanechal. V roku 2008 som vyhral svetový šampionát ešte ako junior na bicykli Specialized a aj teraz ďakujem Specialized za ich podporu. Taktiež som vďačný tímu a našim sponzorom za pomoc pri umožnení tejto príležitosti. Budem si to užívať!“ Napsal Peter na svůj facebook. O jaké se jedná závody ale nesdělil. Proslýchá se, že to bude Český pohár v Teplicích.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu