ČEZ Bike Prague spustil registrace

24.3.2016
<p>Už 11. června 2016 se pojede pátý ročník největšího závodu horských kol v Praze, ČEZ Bike Prague. Registrace právě odstartovaly, tak neváhejte, přihlaste se už teď na <a href="http://www.bike-prague.cz">www.bike-prague.cz</a> a zajistěte si nejvýhodnější startovné. Přihlášení závodníci do konce března mohou vyhrát špičkový servis kola od Intersportu nebo poukázky do saunového světa Saunia.</p>

Největší MTB závod v Praze bude startovat stejně jako loni u obchodního centra Galerie Butovice. Závodníci se podívají do Prokopského údolí a CHKO Český kras, ti na delší trase až k vysílači Cukrák. Bikeři si užijí náročné sjezdy i pár brodů a navíc se mohou opět rozhodnout až přímo na trati, jestli pojedou trasu na 65, nebo 35 kilometrů. Zabojovat mohou závodníci jak v individuálním závodě, tak i v týmových soutěžích Tandem pro dvojice nebo Slow Motion pro neomezený počet členů. Zkrátka nepřijdou ani ti nejmenší bikeři, pro které jsou přichystané trasy od 350 metrů až po 3 kilometry.

„Jsme rádi, že ČEZ Bike Prague si buduje tradici, a letos tak vypukne už pátý ročník. Závod každoročně láká více a více závodníků, a to jak z elitních řad, tak i těch, kteří si vyjedou jen občas a chtějí zkrátka jen okusit atmosféru závodu.,″ říká David Douša z agentury RAUL, která závod organizuje.

Závod ČEZ Bike Prague je výjimečný především tím, že si až na trase mohou závodníci zvolit, zda pojedou kratší, nebo delší variantu. Vítěz loňského závodu na 35 kilometrů Jan Písař využil této unikátnosti ČEZ Bike Prague a délku trati si vybral až v průběhu závodu. „Vzhledem k tomu, jaké bylo v den závodu horko, jsem využil volby až přímo na trati a rozhodl jsem se pro kratší variantu, abych se zbytečně netrápil. Je skvělé, že tu taková možnost je. Závod jsem jel už dvakrát a moc se mi líbil, tak snad mi to vyjde i letos,“ říká Písař.

Na závod si každoročně najde cestu kolem 1 700 závodníků všech věkových kategorií, z různých koutů republiky, a dokonce i ze zahraničí. Organizátoři věří, že letos by se mohla i prolomit dvoutisícová hranice účastníků. Registrace jsou právě spuštěny na stránkách závodu www.bike-prague.cz. Startovné začíná na 400 Kč při registraci dvou a více osob. Ti, co se přihlásí do konce března, mají šanci vyhrát servis kol od Intersportu nebo poukázky do saunového světa Saunia.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu