Giant Factory Off-Road Team 2016

1.3.2016
<p>Po úspěšné sezóně 2015, ve které jezdci továrního týmu Giant posbírali řadu skvělých umístění v prestižních DH i enduro závodech, je Giant Factory Off-Road Team znovu připraven útočit na přední místa výsledkových listin, a to především v závodech UCI Světového poháru ve sjezdu a také na Enduro World Series (EWS).</p>

Více o jezdcích týmu:

Marcelo Gutierrez (DH)

Pětinásobný kolumbijský šampión ve sjezdu prodloužil smlouvu s týmem Giant na další 3 roky. Po velmi úspěšné sezóně 2015, kdy se prosadil na stupně vítězů na SP DH a potřetí za sebou vyhrál Garbanzo DH, má letos cíle ještě vyšší. Letos už stihl vyhrát Manizales Urban Downhill.

Alex Marin (DH)

Mladý španělský jezdec, který loni skončil na SP DH celkově čtvrtý mezi juniory, letos přechází z juniorů do elity, strávil začátek roku v Kolumbii, kde potrénoval s Marecelo Gutierrezem.

Guillaume Cauvin (DH)

V týmu pokračuje také tento jednadvacetiletý Francouz, který se loni skvěle předvedl mezi elitními jezdci v DH závodě na festivalu Crankworx Les 2 Alpes.

Yoann Barelli (enduro)

Showman a bavič se skvělou technikou jízdy, to je třicetiletý francouzský enduro jezdec Yoann Barelli, který bude lídrem enduro divize týmu. Loni se mu podařilo vyhrát několik etap v závodech EWS a na dvou závodech obsadil celkové druhé místo, což v celkovém součtu znamenalo 9. místo. Letos bude v závodech EWS útočit na nejvyšší umístění.

Josh Carlson (enduro)

Australan Josh Carlson (29 let) skončil loni na EWS celkově dvanáctý, nejlépe zajel na 6. závodě v kanadském Whistleru, kde vyhrál dvě etapy a málem se tam stal i celkovým vítězem.

Adam Craig (enduro)

Stálice továrního týmu Giant, bývalý americký XC olympionik Adam Craig, pojede s dvojící Barelli & Carlson vybrané závody EWS a k tomu další enduro závody v USA.

Carl Decker (XC, enduro)

Veterán z Oregonu bude nadále kombinovat enduro, XC a „gravel grinder“ závody v USA.

Seamus Powell (Super D)

Pětadvacetiletý Američan, který má na kontě dva národní mistrovské tituly v disciplíně Super D, se zaměří na závody na východním pobřeží USA.

(tz)

foto Giant

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu