Dressler mentorem Škarnitzlové

19.1.2016
<p>Už od prosince spolu tahle dvojice trénuje a úkol je jasný. Ještě víc zlepšit technickou zdatnost jedné z našich nejlepších bikerek.</p>

Nejde o to naučit se nějaké skoky, ale opravit a zdokonalit základní jezdecké dovednosti a osvojit si lepší rytmus jízdy tak, aby Jitka jela ve větší pohodě, ušetřila co nejvíc energie na těch jednodušších pasážích, uměla využít terénních nerovností ve svůj prospěch a ušetřenou energii použila v pasážích, kde je to třeba. A aby uměla v závodě prodat víc ze svých schopností. Pepa před pár lety dovedl svoje trialové svěřence k medailím z MS i k titulu juniorského mistra světa a tohle je pro něj nová výzva – dokázat zrychlit Jitku a předat jí svoje zkušenosti. A ukázat ostatním cyklistům, že trénink techniky je velmi podstatný.

Ke svému poslání Pepa říká: „Pořád dokola odpovídám na otázky, co ty jezdce učíme na campech a jestli to potřebují i závodníci, a já pořád dokola říkám, že trénovat techniku potřebují všichni! Za pravdu mi dávají naše zážitky z učení hobbíků, ale bohužel i první zážitky z tréninků s Jitkou. Každý jsme se na kole naučili jezdit tak nějak samosběrem, nechodili jsme do žádné školy ježdění. A na špatných základech se prostě staví špatně. Jsem moc rád, že Jitka je tak odvážná, že si dokáže připustit, že má rezervy v technice a že chce tolik času věnovat opravování těch základů. Na těch pak budeme mnohem líp stavět. Trénujeme každý týden a v podstatě věci, které píšu i v našem novém seriálu ve Velu. Prostě tyhle základní chyby dělají i závodníci. My se navíc budeme soustředit i na to, aby Jitka dokázala prodat ze svého výkonu na závodech co nejvíc. Není důležité, jaký výkon a schopnosti máte, ale co dokážete prodat v den, kdy se to měří a počítá. Držte nám palce a těšte se na reporty. Třeba se v tom najdete a uvěříte, že technika se nedá koupit s dražším řetězem v cykloprodejně.”

(tz)

Foto: Rob Trnka

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu