Stopa pro život startuje, fatbiky nebudou chybět

12.1.2016
<p>Letošní, již šestý ročník seriálu závodů v běhu na lyžích pro širokou veřejnost – ČUS Stopa pro život 2016, nově uvede Prolog ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě v neděli 17. ledna. Na své si přijdou nejen běžkaři, ale také cyklisté na fatbikách a v rámci doprovodného programu s biatlonovým nádechem všichni včetně dětí, kdo se rozhodnout strávit nedělní odpoledne a podvečer pohybem na sněhu. Přijeďte na Vysočinu protáhnout tělo s celou rodinou, nudit se rozhodně nebudete!</p>

Nové Město na Moravě má u závodníků, sponzorů i fanoušků vynikající pověst. V uplynulé sezóně 2015 získalo dějiště SP v biatlonu a horských kol XCO hned dvě nejvyšší ocenění pro nejlepší pořadatele. Vyzkoušejte na vlastní kůži zdejší atmosféru a tratě, které možná znáte zatím jen z televizních přenosů z vrcholných sportovních akcí.

V rámci letošního seriálu Stopa pro život se pojedou 3 závody fatbiků. V loňském roce si tuto premiéru užívali desítky cyklistů a pořadatelé věří, že fatbiky se letos ještě více rozšířili a startovní pole bude ještě početnější. V neděli 17. 1. se při Prologu ČUS Stopa pro život závodníci vydají na 20 km trať a vzhledem ke startu v 16:15 bude k úspěšnému zdolání potřeba pořádné osvětlení. Registrace online je k dispozici do 13. 1. na www.stopaprozivot.cz , registrace na místě bude otevřená mezi 14 a 16. hodinou ve Vysočina Areně. Další dva závody se pojedou na minimálně 25 km trase a za světla, povolení vyjet na jinak pouze běžkařské tratě dostali pořadatelé 20. února na Božím Daru v rámci Karlova běhu České spořitelny a 5. března při Krkonošské 70 Lawi ve Špindlerově Mlýně. Půjčovna fatbiků bude k dispozici na všech 3 akcích, rezervace dopředu je vzhledem k velkému zájmu nutná.

Pokud Vám bude kolo s tlustými plášti na neděli chybět, nenechte se otrávit, pořadatelé lákají i na další atraktivní sportovní program a 100 % jistotu sněhu. Okruh i Aréna jsou v tuto chvíli pod sněhem, zásoby umělého sněhu chrlí děla kdykoliv klesne teplota pod nulu a navíc v druhé půli týdne se očekává další porce čerstvé sněhové nadílky. Závody se tak 100 % uskuteční a podmínky by měly být skvělé. Kromě závodu fatbiků se pojedou běžkařské závody na 16 km (muži) a 8 km (ženy) volnou technikou, za umělého osvětlení, na 4kilometrovém biatlonovém okruhu.

Za zmínku určitě stojí i doprovodný program. Všichni návštěvníci budou mít možnost si zdarma vyzkoušet střelbu ze vzduchovky na biatlonové střelnici nebo se zúčastnit ukázkového bloku výuky lyžování pro děti i dospělé, vše pod dohledem a odborným vedením místních zkušených trenérů. K zapůjčení bude i kompletní základní běžkařské vybavení pro dospělý doprovod závodníků, vyzkoušet běžky a střelbu nebylo nikdy jednodušší. Slavnostní zahájení sezóny SPŽ umocní večerní ohňostroj, k zakoupení budou teplé občerstvení a nápoje, pro každého účastníka je připravený dárek. Přijeďte s kamarády nebo rodinou, nedělní odpoledne ve Vysočina Areně bude stát za to.

Program závodního dne:

14:00 – 17:00 Registrace a prezence

15:00 – 16:00 Trénink

16:00 Oficiální zahájení

16:15 Start závodu na fatbikách na 20 km (půjčovna fatbiků k dispozici v místě)

16:30 Start závodu žen na 8 km

17:30 Start závodu mužů na 16 km

19:45 Slavnostní vyhlášení výsledků, ohňostroj

Doprovodný program:

Škola lyžování pro děti i dospělé 16:15 – 19:00

15:00 Registrace do tréninkových bloků

16:15 – 16:45 1. tréninkový blok

17:00 – 17:30 2. tréninkový blok

17:45 – 18:15 3. tréninkový blok

18:30 – 19:00 4. tréninkový blok

Pokud nebude blok dopředu obsazen, bude účast možná i bez předchozí registrace.

Biatlonová střelnice

Bude otevřena standardní biatlonová střelnice s 10 pozicemi od 16:15 do 19:00, na které bude probíhat výuka ve střelbě pro dospělé i děti pod vedením zkušených trenérů.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu