Mistrovství Galaxy série v režii Kamlera

29.9.2015
<p>Opět po roce se sjeli vyznavači horských kol na předposlední závod Galaxy serie – Galaxy Kenda Zručský maraton do Kácova, který se letos jel jako mistrovství Galaxy série 2015. Sporthotel Kácov, který je zárukou výborného zázemí, nádherná podzimní krajina středního Posázaví, to jsou atributy, které každoročně přitahují bikery na tento závod. Suché počasí tohoto léta zajistilo rychlou a suchou trať. Na start se v jednotlivých kategoriích postavilo nakonec 225 závodníků.</p>

Od 10 hodin se nejprve na start postavily děti, které startovaly v 5-ti věkových kategoriích. Již na těch nejmenších byl vidět zápal a nadšení pro tento sport, i když se občas objevila i nějaká ta slzička. Po nich již přišli na řadu ti starší. V 11.30 se na start postavili ti, kteří se přihlásili na dlouhou trať 72 km a v pravé poledne odstartovala krátká trať na 36km. Že je trať opravdu rychlá bylo vidět i na výsledných časech. Vítěz krátké trati František Novotný dorazil do cíle v čase 1:20:23 a vítěz dlouhé trati Josef Kamler dojel v čase 2:27:59, čím překonal i loňský čas Ivana Rybaříka. Oba vítězové si trať pochvalovali, i když prý se dost prášilo.

Závod byl zakončen slavnostním dekorování vítězů a tombolou. Sobota v Kácově se vydařila a všichni odjížděli spokojeni. Galaxy serie bude příští týden zakončena v sobotu 3.10. ve Strašicích závodem Tour de Brdy. Zde bude po závodě i slavnostní vyhlášení celkového pořadí Galaxy série 2015.

Výslůedky najdete na www.galaxy-serie.cz

(tz)

Foto: Archiv Galaxy série

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu