Unhošť – Křivoklát: Benefiční cyklistika tuto neděli

1.9.2015
<p>Cyklisté vyrazí z Unhoště na Křivoklát a zpět aby se utkali o titul nejlepšího vrchaře a tituly mistrů Unie amatérských cyklistů ve všech kategoriích. Fitnes jízda pro každého a dětské závody horských kol u Bulhara v Unhošti. Doprovodný program v místě startu a cíle.</p>

Na akci se budete mít možnost setkat i s mladou ultra bikerkou Markétou Peggy Marvanovou. Peggy ani po vyčerpávajícím závodě Tour Divide, který před časem úspěšně dojela, nedá kolu chvíli pokoj, nejezdí totiž jen pro potěchu či fyzický relax, ale chce svými výkony pomáhat i ostatním. Aktuálně se Peggy snaží pomoci 11leté Daniele Málkové (Dáje) trpící myopatií a získat pro ni dostatek financí k zakoupení speciálního dvojkola. Sbírku zahájila startem na nejdelším nezabezpečeném závodě horských kol na světě Tour Divide (4418 km), který dokázala během 21 dní, 9 hodin a 10 minut úspěšně pokořit a zdolat jako jediná česká dámská účastnice.

Do velké výzvy se nadšená ultra bikerka pustila i díky podpoře české pobočky Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu (DofE), která pomáhá dětem a mladým lidem rozvíjet svůj talent a plnit osobní ambice prostřednictvím programu, ve kterém si volí vybrané aktivity a k nim si stanovují cíle.

S Peggy se můžete setkat ještě před startem v rámci její autogramiády, která bude probíhat od 9:30 ve startovacím prostoru na louce u Bulharu. Peggy a její sbírku pro Dáju můžete podpořit příspěvkem zde: http://sportpomaha.org/…stav-sbirky/.

Celá akce je pořádána jako charitativní a výtěžek ze startovného půjde na podporu sociálně znevýhodněných dětí s cílem je zvýšit jejich sebevědomí, naučit je zodpovědnosti a zlepšit jejich integraci do společnosti. Nezisková organizace Ano, ano ve svých projektech spolupracuje celkem se 6 dětskými domovy, a s každým zapojeným dítětem se pracuje individuálně a díky zpětné vazbě je i s pomocí jeho sponzorů vedeno k rozvoji sebevědomí, cílevědomosti a zodpovědnosti. Vybrané děti v rámci rozvoje svého sebevědomí zapojovány i do prestižního vzdělávacího mezinárodního programu pro mládež Mezinárodní cena vévody z Edinburghu, ve kterém usilují o splnění svých zvolených cílů v jednotlivých odvětvích – Sportovní aktivita, Dovednost, Dobrovolnictví a Dobrodružná expedice.

Sportovní cyklistický den se koná za podpory zástupců města Unhošť v čele s paní starostkou Ivetou Koulovou a ve spolupráci s předsedkyní sportovní a kulturní komise Janou Machovou a dětským domovem Unhošť vedeným panem ředitelem Jiřím Beránkem. Celá benefiční akce je pořádána v rámci projektu Sport pomáhá neziskovou organizací Ano, ano díky podpoře dobrovolníků, dárců, partnerů, Unhoštských občanů a cyklistického klubu Vinohradské šlapky.

Více informací nalezněte na www.sportpomaha.org

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu