Benefiční závod Františka Raboně

27.8.2015
<p>Porsche Plzeň benefiční cyklistický závod Františka Raboně už tuto sobotu!</p>

Už tuto sobotu ve Šťáhlavicích odstartuje Porsche Plzeň benefiční cyklistický závod Františka Raboně. Cyklistický maraton horských kol připravuje pro širokou veřejnost právě někdejší profesionální jezdec, trojnásobný mistr ČR v časovce a sedminásobný účastník Grand Tour František Raboň, který chce svojí akcí podpořit dětský stacionář Centrum Hájek, v jehož okolí se závod pojede.

Už proto se to na místě bude sportovními hvězdami jenom hemžit. „Jsem především rád, že se nám podařilo s Porsche Plzeň uzavřít významné partnerství, díky kterému máme záruku, že naše akce opravdu pomůže potřebným. Můžeme se plně soustředit na sportovní stránku a skutečně přemýšlet o tom, že zde vybudujeme novou sportovní tradici. Pevně věřím, že závod přiláká velké množství cyklistických nadšenců, kteří s námi stráví parádní sobotu,“ vyzdvihl spojení s generálním partnerem akce, předním plzeňským autosalonem hlavní organizátor František Raboň, jinak někdejší vítěz časovky na slavném Giro d´Italia. Benefiční závod se pojede v sobotu 29. srpna v nádherné krajině přírodního parku Kornatický potok. Cyklisté poznají polesí státního zámku Kozel a projíždět budou i kolem samotného centra Hájek. Na výběr je ze dvou tras – Maraton (50 km) a Fitness (25 km). „Trať vede z nějakých pětadevadesáti procent po lesních cestách, takže si každý biker jistě přijde na své. Program je ale připraven jak pro zkušené jezdce, tak i pro naprosté amatéry. Nudit se určitě nebudou ani celé rodiny s dětmi,“ upozornil Raboň.

Přestože hlavní část startuje přesně v poledne, už během samotného dopoledne bude louka u řeky ve Šťáhlavicích u Plzně, kde je start i cíl maratonu, patřit dětem. V 10 hodin je na programu první start – závod dětí do 4 let na odstrkovadlech. Následovat budou postupně vždy starší kolečkáři.

Právě s odbitím dvanácté je připraven hromadný start hlavní maratonské trati na padesát kilometrů. Jezdce čekají dva pětadvacetiki­lometrové okruhy. Naopak „Fitness“ závod na poloviční vzdálenost, tedy na jediné kolo, odstartuje v 12:10 hodin. „Každý se může přihlásit dopředu buď na našich stránkách www.centrumhajek.eu, kde jsou také veškeré informace, nebo pak na místě od půl deváté do jedenácti hodin,“ připomněl Raboň s tím, že pět minut před polednem vyjedou na společnou zhruba desetikilometrovou silniční vyjížďku handicapovaní sportovci. Díky svému benefičnímu charakteru, kdy celý výtěžek ze startovného poputuje na transparentní účet Asociace pro pomoc handicapovaným dětem a finanční prostředky budou použity na budování dětského stacionáře a rehabilitačního centra Hájek, přijala pozvání celá řada známých osobností. „S profesionálními sportovci je to velmi těžké – jeden den slíbí příjezd, hned na to jsou převeleni a musí se podřídit týmovému programu. Sám to znám velmi dobře, takže i pro mě bude překvapení, kdo opravdu dorazí, nicméně jsem velmi rád, že třeba řada plzeňských hokejistů sama potvrdila aktivní účast na závodě fitness,“ mrknul František Raboň, když nastínil, že lidé uvidí třeba Michala Dvořáka, Martina Straku, Jána Sýkoru či Jan Schleisse. Děti tu poznají režiséra oblíbených dětských večerníčkových pohádek Václava Chaloupka a závodit by dokonce měli i primátor Plzně Martin Zrzavecký s hejtmanem Václavem Šlajsem. „Nuda tu určitě nebude,“ dodal s úsměvem ředitel závodu Porsche Plzeň benefiční cyklistický závod Františka Raboně sám František Raboň.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu