Dvě bronzové medaile z MS handicapovaných cyklistů pro českou výpravu!

31.7.2015
<p>Dvě bronzové medaile zásluhou Terezy Diepoldové a tricyklisty Jiřího Hindra má na svém kontě, po prvním soutěžním dni, česká výprava handicapovaných cyklistů na mistrovství světa ve švýcarském Nottwilu.</p>

Tereza Diepoldová v náročné, kopcovité časovce potvrdila vynikající formu a také 100% návrat po roční zdravotní a studijní pauze zpět do absolutní světové špičky kategorie C2.

Studentka FTVS UK a závodnice týmu Nutrend Specialized Racing v polovině závodu držela třetí příčku a ve strhujícím závěru se jí podařilo medailové umístění udržet i v cíli.

Dobře si vedli i další naši závodníci. V kategorii T1, závodníků na tříkolce získal Jiří Hindr zasloužený bronz. Ivo Koblasa v kategorii C2 obsadil 8. a Matěj Benda 13. místo.

V prestižní kategorii C4 se Jiří Ježek dokázal probojovat do elitní světové desítky a jeho radost v cíli, respekt soupeřů i diváků byly neskrývané. Nejúspěšnější handicapovaný cyklista planety znovu prokázal proč je světově uznávanou sportovní celebritou, když se po velmi vážném, život ohrožujícím zranění v minulém roce dokázal vrátit zpět do světového profipelotonu handicapovaných cyklistů. Jiří Bouška dokončil závod na 11. a Tomáš Kajnar v kategorii C5 na 12. místě.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu