První ženy v cíli

17.7.2015
<p>Každý den dojíždí do cíle několik mílařů, každý den mílaři prožijí další dobrodružství. I další den závodu ISOMA 1000 Miles Adventure závodníci překonali sami sebe. Cílovým obloukem už projelo 35 mílařů a dnes i dvě ženy. V ranních hodinách dojela první z nich Jana Doležalová.</p>

Jana přijíždí skromně, vůbec by v ní člověk nehledal vítězku letošního ročníku. Na trase strávila 10 dnů 16 hodin a 28 minut a za tu relativně krátkou dobu toho prožila hodně ale i hodně si vytrpěla. Na Slovensku v době tropických teplot ji postihl silný průjem. Na české straně zas několik dnů zvracela. Když dojela, byla šťastná a prohlásila, že míle už nikdy nepojede a začne žít normální život a bude chodit na procházky. To jí ale nevěřím. Jen co se oklepe, bude tahle drobounká malinká dívčina plná energie zas vymýšlet beykárny. Možná proto si vybrala jako svého partnera právě Beyka.

Těsně před devátovu večerní hodinou cíl zdolala i Lucie Otahálová. Postupně dojíždí další a další různě nadšení, různě unavení, ale většinou všichni pevně přesvědčení, že míle už nikdy nepojedou. Z minulých ročníků víme, že toto předsevzetí většinou nevyjde.

Těsně před sbalením a uzavřením kontrolního stanoviště CP 2, který je zároveň cíl krátké trasy 500 mil, projel obloukem v X-Parku ve Františkově i první koloběžkář Ladislav Barnet. Stále není jisté, jestli pro něj tímto závod končí, nebo se rozhodne absolvovat celou trasu. Nechal si čas na rozmyšlenou, protože přeci ráno je moudřejší večera, a tak se nechce předčasně ukvapit. Stále na místě zůstavají dva dobrovolníci, kteří čekají na pár dojíždějících. Je ale jisté, že ne všichni závodníci do zítřejšího dne stihnou projet polovinu závodu.

(tz) foto: Jan, Pavel a Ana Kopkovi, Ladislav Barnet

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu