GP Efisan pro Okrouhlického

16.7.2015
<p>Letní počasí opět vládlo nad sportovním areálem SK Rapid v Plzni na Doubravce. Grand Prix EFISAN opět přilákala celou řadu zvučných jmen. Ve skvělé formě se tentokrát představil čtvrtý muž mistrovské časovky Tomáš Okrouhlický (CK Příbram Fany gastroservis) a z Plzně si odvezl zasloužené vítězství.</p>

Start v Plzni opět vyšperkoval svojí účastí zlatý paralympionik a mistr světa Jiří Ježek (DAS – DURATEC). Na startu byl i novopečený mistr světa z časovky další handicapovaný cyklista Jiří Bouška (LAWI Author Team). Jiří Ježek měl smůlu a defekt zadního kola ho předčasně vyřadil z dobře rozjetého závodu.

Soutěž aktivity Rapid Plzeň prestige ovládl Libor Bartůněk (CK Kolokrám – Svijany), který bojoval o puntíkovaný dres a tentokrát nedal soupeřům žádnou šanci. Z Plzně si po zásluze odváží trofej nejaktivnějšího jezdce v měsíci červenci.

Desátý podnik GIANT LIGY se rozjel od startu v tak vysokém tempu, že někteří jezdci začali odpadávat po deseti kilometrech. Jízda v protisměru totiž nedala závodníkům žádný odpočinkový moment. Táhlé stoupání do cíle a pak hned sjezd držel jezdce ve vysokém tempu. Navíc bodování v každém kole se postaralo o situaci, že i lídr seriálu Jiří Nesveda (AC Sparta Praha) měl dvakrát problém se do pelotonu vrátit.

Závod tak vyhovoval hlavně Tomáši Medkovi (PUSKINAK.cz), který to měl perfektně rozjeté, ale až kolize v závěrečném stoupání ho vyřadila z boje o prvenství. Toho navíc využil zkušený časovkářský specialista Tomáš Okrouhlický. Ačkoliv se mu ze začátku nedařilo dle jeho představ, závod pro něho nakonec dopadl nejlépe.

Do závodu nastoupil i řádně ofačovaný Tomáš Radolf (PUSKINAK.cz) překvapení letošní sezony. V týdnu během tréninku měl drsný pád, ale závod v Plzni si nenechal ujít. Opět se do toho zakousl a pracoval pro tým.

Nejaktivnějším jezdcem se stal Libor Bartůněk (CK Kolokrám – Svijany) a odvezl si z Plzně puntíkovaný dres. Juniorům kraloval Tomáš Březina (kola-bbm.cz). Kategorii Masters jezdce nad 45 let tentokrát ovládl Zdeněk Rubáš (AC Sparta Praha B).

Libor Bartůněk v cíli: „Tradice Kolokrámu velela přivézt puntíky z Plzně. Jsem rád, že se to podařilo. Šéf bude mít radost.“

Tomáš Okrouhlický v cíli: „Jelo se mi hrozně. Ze začátku mi to úplně nesedlo, ale ten závěr se nakonec povedl. O víkendu mě čeká svatba, takže je toho dost. “

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu