Tour již dnes v televizi

2.7.2015
<p>Tour de France 2015 odstartuje 4. července v nizozemském Utrechtu a na programech Eurosportu uvidí diváci nejen živé přenosy všech 21 etap, ale navíc spoustu technických novinek. Eurosport bude mít poprvé přístup ke zdrojovým signálům (například z helikoptéry) a bude upravovat výslednou podobu obrazu, který nebude mít žádná jiná televize v České republice.</p>

Celkem se diváci mohou těšit na téměř 100 hodin živého vysílání. Z každé etapy bude Eurosport vysílat 3,5–6hodinový přímý přenos. To nejlepší z každé etapy mohou diváci sledovat každý večer v hodinovém sestřihu nazvaném Tour de France Today, začátky budou mezi 21. až 23. hodinou. Zkrácené záznamy etap bude Eurosport opakovat ve večerních a nočních hodinách, opakovat se bude i sestřih TdF Today.

Hlavním expertem Eurosportu bude letos opět Greg LeMond, trojnásobný vítěz TdF. Každá etapa bude uvedena i zakončena magazínem LeMond on Tour, v němž bude LeMond poprvé využívat ke svým analýzám a rozhovorům 3D grafiku. A další novinka: Cyklisté budou vybaveni GPS čipy a komentátoři Eurosportu budou mít přístup k jejich datům. Eurosport také nabídne nejlepší tweety cyklistů, manažerů jednotlivých týmů atd. Bezprostředně po dojezdu etapy přiblíží Eurosport divákům atmosféru z cíle, analýzy expertů, rozhovory špičkových jezdců, Eurosport tak zachytí skutečné emotivní reakce bezprostředně poté, co cyklisté dojedou do cíle.

Eurosport připravil před TdF pro cyklistické fanoušky novou aplikaci Eurosport Tour ve spolupráci s platformou Strava. Zúčastnit se mohou cyklisté z celého světa, stačí se zaregistrovat na http://www.eurosport-tour.com a najíždět kilometry. Aplikace byla spuštěna teprve před několika dny, ale již přes 600 cyklistů najelo tolik kilometrů, že by dohromady šestkrát objeli celou zeměkouli. Ceny pro vítěze soutěže jsou výjimečné – účast na amatérské Paříž-Roubaix Challenge společně s expertem Eurosportu a bývalým úspěšným cyklistou J. A. Flechou, dále místo v autě týmu Tinkoff- Saxo během etapy Vuelty a tedy poznání zákulisí Grand Tour. Další cenou je kolo Grega LeMonda.

Juan Antonio Flecha: „Zaregistrujte se na http://www.eurosport-tour.co m a staňte se součástí největšího závodu světa. Nejen, že můžete vyhrát skvělé ceny, ale zažijete také ducha komunity milovníků cyklistiky a sportu z celého světa. Paříž-Roubaix Challenge je náročný den, ale není zase tak bolestivý, jen nezapomeňte krém na sedací partie“.

Česká redakce Eurosportu připravila pro české i slovenské diváky tradiční vědomostní soutěž. Hlavní cenou je kolo Argon 18 Krypthon od společností Future Cycling a LBS Sport s. r. o. Mezi dalšími cenami jsou kniha Tomáše Macka o Tour de France, jejíž rozšířené vydání loni představilo nakladatelství Prostor a roční předplatné časopisu Svět: sportu. Více na http://tv.eurosport.cz

Etapy TdF na české verzi Eurosportu budou komentovat Štěpán Straka a Martin Hačecký, kteří těží z velkých zkušeností komentování cyklistiky, vždyť Eurosport vysílá v roce 2015 na 1800 hodin cyklistických závodů. Tour de France začíná na Eurosportu již dnes v 18:30 na programu Eurosport 1 představením tý­mů.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu