Bikeclinic Cup proběhl také v Jablonci nad Nisou

24.6.2015
<p>O víkendu 20. a 21. června 2015 proběhl v areálu Břízky v Jablonci nad Nisou pátý díl cyklistického závodu pro děti a mládež – Bikeclinic Cup 2015. Vítězkou vložené soutěže pětiboj Mr. QuiX se v mladší kategorii stala Hana Vítková. Mezi staršími se radoval Filip Samec.</p>

Sobotní den patřil v areálu Břízky především tréninkům a testování tratí, při kterých si závodníci ozkoušeli své dovednosti na okruhu dlouhém 2,4 kilometrů. Během nedělního závodu tuto trasu ti nejstarší absolvovali dokonce čtyřikrát.Jelikož nedělní závod připadl na Den otců, byl Bikeclinic Cup pro rodiče ideální možností trávit s dětmi příjemné odpoledne. Pro všechny příchozí děti byl kromě samotných závodů připraven, jako už tradičně, také zajímavý doprovodný program, v rámci něhož si mohly zaskákat na trampolíně a skákacím hradě nebo mohly využít výtvarný stan občanského sdružení Kazimírka. O další kreativní zábavu se postaral Domov dětí Vikýř, v jehož dílně byla například možnost výroby vlastního kola z dřevotřísky.

Závod Bikeclinic Cup v Jablonci nad Nisou přilákal opět velký počet závodníků i diváků. Celkový počet těch, kteří se postavili na start závodů od začátku seriálu, překročil tisícovku. Jedním z lákadel akce v Jablonci byla i účast úspěšných českých letců na lyžích Jana Matury a Antonína Hájka.

Dalším pokračováním závodu Bikeclinic Cup 2015 je naplánováno na 2. srpna v jihočeském Táboře. Závod se zde uskuteční ve slavném cyklokrosovém areálu, kde se pravidelně konají prestižní světové cyklistické závody.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu