Celkovým vítězem Táborských okruhů se stal Martin Boubal

4.6.2015
<p>Lepší podmínky si pořadatelé na závěrečné klání Táborských okruhů 2015 jen těžko mohli přát. Počasí vyšlo na výbornou, startovní listina v hlavním závodě čítala padesát hlav a kolem trati slušná divácká účast. Závěr jubilejního pátého ročníku nabídl dramatickou podívanou do posledních metrů, a jak poznamenal jeden z rozhodčích, takhle rychlý a vyrovnaný závod odpočinkový areál Komora nezažil. O všem svědčí i cílový čas, který byl pod jednu hodinu.</p>

Od úvodních bodování až do toho závěrečného se neustále měnili závodníci nejen na první pozici, ale kompletně na stupních vítězů. Pověstné „Každý chvilku tahá pilku“ by se tentokrát mohlo tesat do kamene. Z velké skupiny adeptů na pódium v předposledním velkém bodování přece jen vykrystalizovala trojice adeptů na „bednu“. Ovšem, kdo vystoupá na stupínek nejvyšší, bylo jasné až v cíli po dvojnásobné porci bodů.

Z prvního místa se nakonec radoval Tomáš Medek z týmu PUSKINAK.CZ, který o pět bodů porazil Vojtěcha Hačeckého z týmu Dukla Praha. „S vítězstvím jsem maximálně spokojený. Nebyli jsme tady celý mančaft. Chtěli jsme jet na vítězství a do těch velkých bodování nám to vycházelo,“ popsal vítěz posledního klání Tomáš Medek. Ten se, ke svému velkému překvapení, na stupně vítězů vrátil i pro celkové třetí místo. „Z třetího místa celkově jsem velmi překvapený. Kvůli nachlazení jsem vynechal druhý podnik, takže jsem netušil, že mi to bude bodově stačit,“ doplnil Medek.

Bronzový stupínek v závěrečném klání bral Martin Boubal z CK Příbram Fany Gastro. Příbramský rychlík nemusel z třetího místa dlouho truchlit, jelikož byl zakrátko vyhlášen celkovým vítězem pátého ročníku Táborských okruhů. „Závěrečný závod se pro nás vyvíjel dobře. Musím pochválit kluky z týmu. Mladí dneska jeli poměrně slušně. Jsme spokojeni, jelikož jsme splnili, co jsme měli,“ poznamenal celkový vítěz Martin Boubal.

Pohár za celkové druhé místo přebral z rukou vedoucího odboru školství, mládeže a tělovýchovy Městského úřadu Tábor Radomíra Kouby jezdec Sparty Praha Tomáš Holub. „Nám se to dnes moc nepovedlo. Nedařilo se nám dostávat do těch spurtů. Chyběl nám tady Jirka Nesvadba, který mi to posledně rozjížděl. S celkovým umístěním jsem ale spokojení. Martin Boubal měl náskok třináct bodů, takže tam nebylo na první pozici co řešit,“ popsal celkově druhý v pořadí Tomáš Holub z AC Sparta Praha.

V kategorii žen se na okruh vydala jediná závodnice, a to Denisa Mináriková-Švecová z G. BENEDIKT ŠVECCYKLOTEAM ŽELEČ. Teprve sedmnáctiletá závodnice předvedla heroický výkon, když mezi muži odkroužila všech padesát okruhů, aniž by byla předjeta o celé kolo. Podobně na tom byli i junioři, kteří na prvních třech místech dokázali bodovat. Pořadí na stupních vítězů v celkovém bodování se rovnalo umístění v posledním klání. Navíc bylo celé v režii domácí stáje ČEZ Cyklo Team Tábor. Na stupínek nejvyšší vyšplhal Martin Matějček. Druhý skončil Dominik Drdek a třetí Jan Novák.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu