Předskokani na Andělských schodech

8.5.2015
<p>Pro účastníky tiskové konference k mezinárodnímu závodu Pražské schody přichystali organizátoři překvapení v podobě krátkého exhibičního závodu v útrobách a na zahradě hotelu Andels. Soutěžící jezdci se rozjeli po hotelových schodech, aby jim roli diváků sehráli hlavní protagonisté zítřejšího hlavního závodu v čele s Jaroslavem Kulhavým a José Antoniem Hermidou. Nejrychlejší na mramorovém povrchu a dřevěných překážkách byl nakonec Tomáš Paprstka, který od ředitele hotelu Andels Prague, Marka Páleníka převzal voacher na večeři ve dvou.</p>

Po sportovním úvodu se přítomní přesunuli do přilehlého salonku, kde pokračovala oficiální část tiskovky k neoficiálnímu prologu SP v Novém Městě na Moravě, Pražským schodům.

Úvodního slova se ujal zakladatel a ředitel „Schodů“, Roman Čermák. Přiblížil historii dnes už tradiční pražské akce a dodal: „Pražské schody jsou dnes už víc než jen samotný závod. Kromě toho, že se zde scházejí špičkoví cyklisté, překročila tato akce sportovní rámec. Schází se zde každoročně všichni lidé, kteří mají cyklistiku rádi.

Jaroslav Kulhavý: “Teď o víkendu jsem měl spoustu defektů, zničil jsem dvoje boty, ale pocity z formy jsou dobré. Schody budou můj poslední ostrý test před Novým Městem. Na závod se těším, je to super nápad, skvělá show a taky pěkná makačka.“

Když se pak moderátor Michal Berka zeptal José Antonia Hermidy, jak se těší na dnešní závod, vítěz pražského závodu 2005 a 2011 pohotově odpověděl: „ Na dnešní závod? No, nebyl by to problém. Klidně můžu jet hned 🙂 Jinak se těším jak na Schody, tak na pohár,“ a s lišáckým úsměvem dodal: „Těším se, že porazím všechny své maratonské soupeře!“

Alban Lakata: „Jedu Schody poprvé a mám teď co vracet Jardovi. Ale jsem maratonec, tak uvidíme, jak mi to půjde.“

Jak závod dopadne, můžete sami posoudit a fanděním ovlivnit v úterý podél trati závodu nebo na tribuně na Hradčanském náměstí. Závod startuje v 18:00 v Nerudově ulici, závod Firemních týmů odstartuje v 16:30.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu