Pozvánka od “Peggy“ na běžecký a MTB závod Berounská desítka

12.5.2015
<p>Letos už po dvacáté deváté přivítá Beroun bikery a běžce, kteří se v neděli 30.5.2015 zúčastní tamního závodu. Letos ale poprvé převzala záštitu nad tímto závodem mladá nadějná cyklistka specializující se hlavně na vytrvalostní závody Markéta Peggy Marvanová.</p>

Pro toho, kdo nezná drobnou a věčně usměvavou 20ti letou Markétu, která už čtvrtým rokem zdolává rozličné extrémní výzvy, přidáváme jen krátký výčet jejich úspěchů: 2× nejlepší ženou na Craft 1000 miles, 1.místo na MČR ve 24 hod MTB závodě, 2.místo na extrémním závodě Rovaniemi 150 atd. Momentálně se Markéta připravuje na vrchol sezóny v podobě závodu The Great Divide Race – nejdelšího MTB závodu světa (4.418 km), vedoucího z Kanady až k hranicím Mexika.

Peggy, proč jsi převzala záštitu nad tímto závodem? „Oslovil mě kamarád Petr Šírer, který mi pomáhal v úplných začátcích mé cyklistické kariéry, že by byl rád, kdybych se stala tváří jejich závodu. Protože Petra a partu fajn lidí z cyklo hobby teamu More Than Bikers dobře znám, ani vteřinu jsem neváhala. Už se těším, až se postavím na start a užiju si tenhle závod, který se jede z části po nádherné trase Berounské 24 hod MTB, kde jsem loni vybojovala titul mistrině ČR. Ráda bych proto na tento závod pozvala i všechny vaše čtenáře z řad cyklistů a běžců.“

Závod Berounská desítka se v různých podobách běhá a jezdí již od roku 1980. Jedná se o dva oddělené závody, které se uskuteční v jeden den. Dopoledne startuje závod běžců. Na muže a ženy čeká jeden 10 km členitý okruh vedoucí výhradně po lesních cestách. Pro juniory a mladší děti jsou tu samozřejmě kratší tratě začínající již na 100 m. Odpoledne potom bude patřit trať bikerům. Na muže čeká 30 km (tři okruhy), na ženy 20 km (dva okruhy) a na juniory 10 km (jeden okruh). V rámci závodu je také vyhlášena speciální kategorie, pro ty, kteří dopoledne poběží a odpoledne pojedou na kole. Takový B10 duatlon. Nejlepší muž a nejlepší žena jsou potom vyhlášeni jako král a královna Berounské desítky. Start i cíl závodu je na Zdejcině (nad Berounem) a trasa účastníky zavede do atraktivního a členitého terénu lesních cest, pěšin a singl treků v blízkosti rozhledny Děd.

Snahou pořadatelů je nabídnout možnost zazávodit si jak těm nejlepším, tak samozřejmě i víkendovým jezdcům.

SOUTĚŽ O CENY Přijeď si zatrénovat na trasu Berounské desítky MTB a můžeš vyhrát zajímavé ceny. Ten, kdo se přihlásí na závod Berounská desítka a zároveň v období 25.4. až 25.5.2015 zajede v označeném segmentu na STRAVA https://www.strava.com/…ents/9336870 první, druhý nebo třetí nejlepší čas získává ceny věnované společností Cyklopoint , Kalas, Endura a Movistar. Odměněni budou vždy nejlepší tři muži a nejlepší tři ženy. Na zajetí svého nejlepšího času má každý soutěžící kolik chce pokusů. Dne 25.5.2015 na Facebooku budou vyhlášeni vítězové virtuální Berounské desítky MTB.

Více o závodě naleznete na http://www.berounskadesitka.cz Facebook: www.facebook.com/…unskaDesitka

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu