Pražský MTB pohár pokračuje o Velikonocích v Řepích

1.4.2015
<p>Druhé kolo seriálu závodů pro nejširší cyklistickou veřejnost se uskuteční v pondělí, 6. dubna na tradiční trati v Řepích.</p>

Velikonoční pondělí se může zdát jako netradiční termín pro pořádání závodů, nicméně vysoký počet on-line přihlášek svědčí o opaku a pořadatelé navíc slibují zachování všech velikonočních tradic.

Závod v Řepích je zařazený Českou unií sportu do projektu „Sportuj s námi“ jehož patronem je olympijský vítěz, mistr světa a Evropy, Jaroslav Kulhavý.

Jestliže byl úvodní podnik Pražského MTB poháru na Zličíně koncipován jako „pohodový“ vstup do sezóny na hravém okruhu, tentokrát závod dokonale prověří připravenost závodníků, jejich fyzickou kondici a bude ostrou zkouškou závodníků před blížícími se důležitými závody sezóny, ale také důkladným testem trati v Řepích.

Závod se totiž pojede na shodném okruhu na kterém se ve dnech 16. a 17. května uskuteční závod Českého poháru kategorie C1.

Trať závodu je v mnohém shodná s tratí, na které se v loňském roce uskutečnilo Mistrovství České republiky horských kol. Novinkou je výrazně pozměněná lesní pasáž, které dominuje dlouhý a technický výjezd.

Zásadní změnu také prodělaly dětské okruhy na kterých se v květnu uskuteční historicky první závod Českého poháru dětských kategorií.

Nový, atraktivní závodní okruh je také připraven pro kategorie žáků.

Technicky těžší pasáže mají své objízdné, lehčí trasy.

Také v Řepích bude dodržena tradice Pražského MTB poháru v podobě tréninků na vyznačené trati. Oficiální trénink se uskuteční v neděli 5. dubna od 14 hodin a trénink můžete absolvovat společně s týmem Nutrend Specialized Racing.

Propozice a další informace na www.prahamtb.cz, www.skcpraha.cz

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu