Na třicátém tisícím kilometru při cestě kolem světa

14.11.2014
<p>Už osmnáct měsíců je na cestě kolem světa Karol Voltemár. Vyrazil v květnu 2013. Karol to nejdříve vzal na západ a teprve pak se stočil na východ a mířil přes Turecko a Írán do Turkmenistánu. Pak trochu na přeskáčku s několika přelety pokračoval Indií, Srí Lankou a Novým Zélandem. Austrálii přejel za pouhé tři měsíce a pokračoval dále opět v Asii v Nepálu.</p>

Během cest si užil množství zážitků. K těm nepříjemným patřila nehoda v Iránu, kde ho srazil traktorista. Mnoho zkušenostní mu nabídnul i divoký balkán, pohostinný Blízký východ, exotická Indie, Nepál či Šrí Lanka. Samotu, přírodu ijedovatá zvířata si užil v Austrálii, tradiční farmu zase na Novom Zélande. Nejhorší jízdu na kole zažil v Iránu a Turkmenistánu. “Autá tam jazdili šialene a po rozbitých cestách s veľkými výtlkmi. Videli sme aj dve nehody, s toho jednu smrteľnú. Autobus padol do rokliny aj v Nepále, kde to tiež nebolo najbezpečnejšie na jazdenie.” Jeho cesta bude pokračovať v jihovýchodní Asii, odkud se v dubnu 2015 presune do kanadského Vancouveru, kde odstartuje svoji cestu po Severní a Jižní Americe. Do brazilského Ria se podle odhadů dostane až v roku 2016.

V Americe však nebude sám. Už na severní cestě sa k němu přidá Helmut Pucher z Rakouska, který také brázdí svět na kole.Vrámci svého projektu http://worldbiketravel.sk/ Karol dodnes našlapal zhruba 30 000 km. Z celé cesty mu zůstává ukrojit ještě větší druhá půlka, překonávat nástrahy trasy se chystá ještě dvacet měsíců. Více najdete na výše zmíněných stránkách a jeho cestu lze také sledovat na Facebook profile projektu http://www.facebook.com/WorldBikeTravel. A nejlepší okamžiky můžete zhlédnout zde:

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu