Skládejte s Velem 2014 – Velo 11/14 a 10. kolo

13.10.2012
<p>HRAJTE O KOLO ZA 50 000 Kč A DALŠÍ CENY! ČTVRTÝ ROČNÍK OBLÍBENÉ SOUTĚŽE POZNÁVÁME TVÁŘE CYKLISTICKÉ SCÉNY</p>

Čtvrtý ročník soutěže Skládejte s Velem bude na rozdíl od předchozích tří více tematický, zaměří se na tváře z cyklistické scény, a sice především na závodníky v různých disciplínách, ale i na konstruktéry a další osobnosti. Jejich obličeje opět budou ukryty ve skládačce. Hned na začátku vás uklidníme – Velo nemusíte stříhat, skládat můžete na internetu.

Abychom nezůstali jen u prostého soutěžení, ale přidali i „vzdělávací“ rozměr, v každém dalším následujícím vydání Vela najdete správnou odpověď s podrobnými informacemi o objektu našeho zájmu. Samozřejmostí jsou ceny pro vylosované autory správných odpovědí. Hlavní, čekající na toho z vás, který dokáže určit minimálně sedm z celkových deseti objektů a bude vylosován, je letos velmi zajímavý počin značky Lapierre – 27,5“ full X-Control 327 v ceně 49 990 Kč. Každý měsíc pak můžete vyhrát drobnější ceny: přilby, oblečení, cyklokosmetiku, komponenty… Možná čekají právě na vás, možná bude Lapierre stát už za deset měsíců právě ve vašem pokoji, tak neváhejte!

V TOMTO ČÍSLE CHCEME ZNÁT JMÉNO VYNIKAJÍCÍHO MTB JEZDCE. Odpověď pošlete do uzávěrky kola mailem na adresu skladacka@vpress.cz . Nezapomeňte připojit jméno a telefon, případně vzkaz.
UZÁVĚRKA TOHOTO KOLA JE 11. 11. 2014!

Ceny měsíce

2× SIDAS FLASHFIT BIKE+
Vyšší řada předtvarovaných vložek do bot, která je použitím různých typů materiálů s odlišným umístěním antišokových zón a konstrukcí určena již pro konkrétní sportovní aktivity, v tomto případě pro kolo. Konstrukce se zakládá na poznatcích z cyklistické biomechaniky. Vložky stabilizují nohu, zlepšují kontakt mezi nohou a pedálem a pomáhají rovnoměrně rozložit tlak při šlapání, čímž se eliminují v cyklistice známé problémy, jako jsou záněty šlach a patologické změny na kloubech (dále eliminují pocity pálení, mravenčení nebo přehřívání chodidel), a zlepšují přenos energie na pedál. Cena: 1430 Kč Velikosti vložek: XS (35–36), S (37–38), M (39–41), L (42–43), XL (44–45), XXL (46–48) [www.sidas.cz]

3× světlo BBB BLS-62 HighFocus
Přední světlo BBB BLS-62 má odolné hliníkové tělo a vysoce výkonnou diodu Luweon Rebel o výkonu 1,5 W. Jeho užitné vlastnosti zvyšuje variabilní ohnisko měnící světelný paprsek v rozsahu od 12° do 22°. Použití i v extrémnějších podmínkách umožňuje voděodolné tělo i spínač. Doplňme nastavitelný silikonový držák StrapMount na klasická i oversize řídítka, hmotnost 160 gramů a tři baterie AAA jako zdroj energie. Barvy: kovově šedá, lesklá černá
Cena: 990 Kč [www.jmctrading.cz]
 

Lapierre X-Control 327 – hlavní cena pro rok 2014

Francouzský Lapierre plně věří novému standardu kol 27,5“, čehož důkazem je i přepracovaná řada XC fullů X-Control. Stejně jako model 327, který je hlavní cenou letošního ročníku soutěže Skládejte s Velem, využívá celá řada systém odpružení FPS2 se 100 milimetry zdvihu. X-Control 327, který čeká na jednoho z vás, se může pochlubit pevnými osami pro zvýšení tuhosti, tlumičem Lapierre s nastavením odskoku a tlaku, vidlicí RockShox Recon s uzamykáním ze řídítek a dalšími benefity.
Lapierre X-Control 327
rám X-Control 27,5“, hliníková slitina Supreme 6, systém odpružení FPS2, pevná osa vidlice RockShox Recon Gold 27,5“ Solo Air, ovládání z řídítek PushLoc, 15mm pevná osa zdvihy (P/Z) 120/100 mm řazení/přehazo­vačka/přesmykač Shimano SLX/XT/Deore (2×10) brzdy Avid DB1 Black (kotouče 180/160 mm – P/Z) kliky Shimano FC-M625 (38/24 zubů) kazeta Sram PG-1030 (11–36 zubů) náboje/ráfky Formula/Mach1 Neo Disc pláště Schwalbe Rapid Rob, kevlar, 2,25“ řídítka Lapierre Rizer XC Alu, 720 mm představec Easton EA50 hlavové složení FSA Orbit sedlo Lapierre X-Control VL-1353 sedlovka Easton EA50, 350/31,6 mm velikosti 16, 18, 20 a 22“ hmotnost 13,6 kg cena 49 999 Kč Kolo dodal [http://www.lapierre-bike.cz/]

SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ Z MINULÉHO KOLA
Paola Pezzová
Rodačka z italského města Bosco Chiesanuova byla nejen sexy symbolem mountain bikingu konce minulého století, ale i velmi úspěšnou sportovkyní. Začátky sportovní kariéry byly sice spjaty s běžeckým lyžováním, ale od roku 1988 se začala naplno věnovat MTB, kde byla po většinu času spojována s legendární značkou Garyho Fishera. V barvách jeho týmu získala dvě olympijská zlata v XC (Atlanta 1996, Sydney 2000), dále pak dva tituly mistryně světa ve stejné disciplíně (Métabief 1993, Château-d’Oex, 1997). Takřka povinností jsou v její sbírce i tři tituly evropské šampionky a čtyři z italského národního šampionátu. Zde patří k zajímavostem zejména poslední titul z roku 2005, kdy se nakrátko vrátila na výsluní po takřka čtyřleté pauze. Za svůj přínos v propagaci cyklistiky byla uvedena v roce 1999 do síně slávy Mountain Bike Hall of Fame. Velké cti se jí pak dostalo i o rok později, kdy byla v Římě vyznamenána prezidentem Carlem Azegliem Ciampim Řádem zásluh o Italskou republiku. Po ukončení aktivní kariéry se blýskla i v silniční cyklistice, a to vítězstvím Gran Fondo Charly Gaul v roce 2008. Kdo by ji chtěl v současnosti zastihnout, musí zajet do Bardolina, ležícího na břehu jezera Lago di Garda, kde má cyklistický obchod Olympic Bike Shop. Jedna žena, a jak dokáže zamotat hlavu! Tentokrát jsme registrovali snad nejvíce špatných odpovědí za celý ročník. Tipovali jste Saly Bighamovou, Gunn Ritu Dahleovou, Irinu Kalentievovou, Kateřinu Nashovou, Jiřinu Ščukovou, Katie Comptonovou, Anniku Langvadovou, Heather Irmigerovou či Emily Battyovou.

GRATULUJEME VÝHERCŮM MINULÉHO KOLA
brýle SH+ 4700 Reactive Plus (3300 Kč): Jiří Svejkovský; software Smartmaps Navigator (990 Kč/ks): Radek Slavík, Peter Habánek a Aleš Hegenbart; poukázka Foto Škoda (500 Kč): Michal Štengl Výhercům gratulujeme a všem vám držíme palce do dalšího, posledního kola!

SPECIÁLNÍ CENA
Firma Foto Škoda (www.fotoskoda.cz) věnuje v každém čísle jednomu výherci poukázku v hodnotě 500 Kč na zhotovení fotografií. Pak stačí pouze elektronicky poslat podklady a za pár dnů máte doma vytištěné snímky.

VAŠE POSTŘEHY
To je přece Italka Paola Pezzo! Já ji žeru ještě dnes! Ta fotka s polorozepnutým dresem by byla ale pikantnější, ne?! ¶ Vyhledat odpověď mi tentokrát trvalo docela dlouho, ale na obrázku by mohla být Paola Pezzo. Když protínala jako první cílovou pásku v Atlantě 1996, bylo mi devět let a už si ani nepamatuju, na čem jsem to s rodinou jezdil po lesích.

PRAVIDLA SOUTĚŽE
Soutěž začíná ve Velu 1/2014 a končí ve Velu 11/2014, celkem tedy čítá deset kol. Pro zařazení do slosování o hlavní výhru – horské kolo Lapierre X-Control 327 – musíte poznat alespoň sedm vlastníků obličejů. POZOR: pro převzetí hlavní ceny musíte předložit všech deset kontrolních kupónů (pravý spodní roh dvoustrany). Každý měsíc jsou losovány i doplňkové ceny, a to ihned po uzávěrce kola. Výherci jsou kontaktováni redakcí, svá jména najdou v dalším vydání Vela. Redakce si vyhrazuje právo na změny.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu