Plzeň bude žít horskými koly

15.9.2014
<p>Tuto sobotu 20. 9. 2014 se sjedou všichni vyznavači amatérské cyklistiky do Plzně na 15. závod 15. ročníku seriálu Kolo pro život. Přijeďte i vy s celou rodinou závodit na biku. Pro účastníky závodů je připravena celá řada překvapení a slev (ZOO, Dinopark, pivovar, historické podzemí…), vyvrcholením celodenního doprovodného programu bude odpolední koncert oblíbeného rodinného projektu Kašpárek v rohlíku.</p>

Populární plzeňský závod s bohatou historií se pojede opět pod záštitou primátora města Plzně. Ve srovnání s loňským ročníkem přichystali pořadatelé pro bikery několik novinek. Především je to nové zázemí závodu v parku za OC Plaza. Park nabízí různé možnosti vyžití pro děti i dospělé. Kromě příjemného trávníkového koberce jsou tu prolézačky a houpačky, skate park a minigolf. V případě teplého počasí mají děti možnost využít osvěžení ve fontáně. Před parkem je navíc bikrosové hřiště!

V rámci sobotního sportovního programu je pro širokou veřejnost připraven hlavní závod (trasa B) v délce 55 km, dále potom kratší tratě C a D o délkách 35 a 15 km. Trasa B startuje z náměstí Republiky v 11:30, závodníci obou kratších tras C a D – Fitness jízda vyrazí na trať ze zázemí závodu v 12:30. Start hlavního závodu se uskuteční opět v historickém centru města přímo pod okny radnice – nejkrásnějšího renesančního domu v Plzni a určitě přiláká řadu fanoušků. Pár metrů od cyklistů se bude z katedrály sv. Bartoloměje k nebi tyčit nejvyšší kostelní věž v Čechách z masívního černého kamene. Závodníky čeká zajímavý a překvapivě pestrý terén okolím Plzně po polních a lesních cestách, 2× vyjedou na dominantní vrchol krajiny – Krkavec s 18 m vysokou rozhlednou, která nabídne doprovodu závodníků nádherný výhled do okolí Plzně, ale i na vrcholky Šumavy, Českého lesa a Krušných hor. Na trati nechybí dobře vybavené cyklistické občerstvovací stanice.

Pro rodiny s dětmi je připravena 15kilometrová pohodová trasa D – Fitness jízda. Je vedena po klidných nenáročných cestách v okolí areálu ZOO a Dinoparku. Děti mohou změřit své síly na kolech a odrážedlech v rámci dětských závodů Junior Trophy. Ty se pojedou dopoledne přímo v parku v zázemí závodu a jsou rozděleny do 5 věkových kategorií. Kolo pro život navíc nabízí pro všechny přítomné děti celodenní dětský doprovodný program v Dětském klubu. Nebude chybět dětská tombola, bohaté občerstvení a Škola kola Pepy Dresslera.

Odpolední program vyvrcholí koncertem skupiny Kašpárek v rohlíku v 15 hod a zejména pro rodiny jsou také spolu se startovným připraveny slevové karty do plzeňské Zoo, Dinoparku nebo třeba do Plzeňského podzemí nebo Pivovarského muzea. Platí po celý víkend, takže z areálu nemusíte pospíchat a užít si celý víkend nabitý zážitky v Plzni!

Více o závodě a seriálu na www.kolopro.cz

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu