Lopatárna v režii Okrouhlického

11.9.2014
<p>Sportovní odpoledne na Rapidu odstartovala McDonald’s Dětská TOUR. A závodní ovál sportovního areálu Rapid si vyzkoušelo přes 100 malých sportovců od odstrkovadel až po závodní speciály.</p>

Plzeňskou Grand prix okořenil exotický závodník až z daleké Kolumbie Noé Alejandro (Agrubacio Cyclista Andora).

Grand Prix INKOMO vyšperkovala svojí účastí řada zvučných jmen českého pelotonu. Na startu nechyběl bývalý mistr světa z cyklokrosu Zdeněk Mlynář (Bohemia cycling team). Z horských kol si odskočil mistr světa do 23 let Ondřej Cink (Merida Multivan). Vedle těchto jmen byl i několikanásobný mistr ČR z časovky a účastník Giro d´Italia František Raboň (Spezialized). V dresu úřadujícího mistra světa handicapovaných cyklistů měli diváci možnost vidět Jiřího Boušku (Lawi –Author).

Dalším nadějným mladíkem, který byl velice aktivní v závodě, je Jan Rajchart, který má již doma zlatou medaili z Olympiády mládeže.

Vysoké tempo se rozjelo hned od startu, kdy se do souboje pustili dva jezdci týmu Sparty Tomáš Holub a Jiří Nesveda. Mezi těmito závodníky byl jen 6bodový rozdíl v celkovém hodnocení a oba usilují o vítězství v seriálu. Čáru přes rozpočet jim však udělala čtveřice jezdců vedená Ondřejem Cinkem. Cink společně s trojicí Martinem Hačeckým (Team Dukla Praha), Michalem Keslem (NejlevnějšíP­neu.cz) a Tomášem Okrouhlickým (AC Sparta Praha) odskočil od pelotonu a perfektní spoluprácí tak dojeli kromě Hačeckého celé startovní pole o jeden okruh.

Pro zbytek startovního pole tak zbyly pouze prémie do soutěže aktivity, kde svedli mezi sebou souboj tři jezdci. Jakub Svoboda (CK Kolokrám – Svijany), Zdeněk Mlynář (Bohemia cycling team) a Petr Fiala (AC Sparta Praha). A právě Fiala mladý závodník a překvapení etapového závodu Okolo Jižních Čech se nakonec mohl i v Plzni radovat z puntíkovaného dresu, tentokrát pro nejaktivnějšího jezdce.

Závěrečný spurt vyhrál Tomáš Okrouhlický a mohl se tak radovat ze zaslouženého vítězství.

Juniorům kraloval nadějný rychlík Matěj Rupper (TJ Lokomotiva Beroun), který dokázal nasbírat 6b. Ženy s přehledem vyhrála Nikola Nosková (KC Kooperativa Jablonec). Kategorii Masters jezdce nad 40 let ovládl Zdeněk Rubáš (AC Sparta Praha) se ziskem 2b.

Ceny nejlepším pak předával bývalý vynikající cyklista a fanoušek cyklistiky Petr Čermák. Na dálku pak cyklisté pozdravili našeho nejúspěšnějšího handicapovaného cyklistu současnosti Jiřího Ježka, ať se už vrátí domů!

Tomáš Holub v cíli: „Jeli jsme s mazlíkem (Jiří Nesveda) hop nebo trop. Já jsem skončil pátý on patnáctý. Doufám, že už náskok udržím do konce seriálu.“

Petr Fiala v cíli: „Puntíky se mi zalíbili na Jihu Čech. Už jednou jsem k nim měl blízko i tady na Rapidu. Ještě jeden závod a snad budou doma. “

Tomáš Okrouhlický v cíli: „Jelo se mi dobře. Nemusel jsem se soustředit na celkové výsledky jako kluci z týmu. Mám další vítězství a to mě baví.“

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu