Rozjeď to s úsměvem

28.8.2014
<p>V sobotu, dne 23. srpna 2014, se konal další ze závodů seriálu Kola pro Život, tentokrát v městečku pardubického kraje, známým především elitními vojenskými výsadkáři naší české armády. Jistě už každý pozná, že se jedná o město s názvem Chrudim. A tohoto závodu se pod záštitou stáje Specialized zúčastnily děti z dětského domova se školou přímo z Chrudimi, a s nimi přijel také jejich pedagogický doprovod, vychovatel, pan Štěpán Vrbovský. „Domluva s dětským domovem probíhala naprosto parádně, paní ředitelka byla moc ráda, že jsme nabídli tuto akci právě dětem z jejího dětského domova. Dále už pak s námi jednal pan vychovatel, který byl stejně starý jako já, takže domluva byla nadále úžasná.“ uvádí Aleš Vondra, instruktor akce.</p>

Děti s panem vychovatelem dorazily na plochou dráhu chrudimského závodiště na Resslově náměstí před 9. hodinou ranní, kde už si je převzali instruktoři akce, tentokrát v čistě pánském složení. Všichni se navzájem seznámili, prošli si společně areál, kde děti mohli vidět depo České spořitelny, depo Škoda či stan první pomoci. Poté už se všichni odebrali do domovské stáje Specialized. Tam se pro děti provedl servis kol, které pro ně byly zapůjčené. Během servisování jednotlivých kol děti dostaly dárkové tašky, které pro ně instruktoři dostali v místním Butique. Všichni si na sebe hned oblékli trička s logem Kola pro život, ve kterých také odjeli celý závod. Během dopoledne děti nejvíce lákaly dřevěné překážky umístěné na zemi, které samozřejmě všichni vyzkoušely. Největším lákadlem pro dětské osazenstvo se však ukázal automobilový trenažer v depu Škodovky.

Děti byly registrovány do Fitness jízdy, která startovala půl hodiny po poledni z náměstí Josefa Ressela. Jelikož celá skupina vyrazila dostatečně dopředu, zaujala ve startovním roštu přední místa. Závod Fitness jízdy byl odstartován a skupina, ve složení Lukáš, Tomáš, Michal, Ondřej, dvojčata Standa a Láďa a jediná žena v týmu Iveta, se brzy roztrhla na 2 půlky. Celá trasa, která měřila celkem 19 kilometrů, proběhla bez jediného zaškobrtnutí a všichni se dostali zdárně do cíle. A stejně jako v minulém závodě byla cílová rovinka stejná jako ta cílová u nejdelší trasy na 67 kilometrů, a tak děti přijížděly do cíle souběžně s těmito závodníky. A s aplaudujícím davem, který stál podél cílové rovinky, si děti připadaly jako hvězdy. Po závodě všichni vrátili kola a odebrali se k chutnému obědu. Po vyhlašování výsledků přišla na řadu také tombola, ve které byl úspěšný pouze Ondra, který vyhrál značkové termo ponožky. Kolem půl šesté se všichni rozloučili a vyrazili domů.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu