Průdková a Rajchart vítězí na Olympijských hrách mládeže!

18.8.2014
<p>Vynikajícím způsobem vstoupili do seriálu cyklistických soutěží na letních Olympijských hrách mládeže v čínském Nanjing naši junioři Barbora Průdková a Jan Rajchart (oba Nutrend Specialized Racing), kteří vyhráli úvodní disciplínu XC Eliminátor.</p>

Barbora i Honza shodně prošli sítem rozjížděk bez jakéhokoliv zaváhání a obdivuhodným způsobem se vypořádali s nástrahami blátivé tratě.

„Celou noc tady pršelo, ráno byla trať jen obtížně sjízdná, už při rozjíždění jsem šel k zemi na dřevěné lávce, v závodě tedy rozhodovala technika a co nejmenší množství chyb. Vítězství tady v Nanjing je pro mne velmi cenné, navíc vyhrála i Bára, takže máme v týmu velikou radost a uvidíme jak se zítra bude dařit Romanovi a Nice v časovce“ řekl ihned po závodě v rozhovoru, rozesmátý Jan Rajchart.

Cyklisté si mezi sebou rozdělí celkem tři sady olympijských medailí, jednu získají dvojice juniorů a druhou dvojice juniorek, kteří nastoupí v individuálních disciplínách, XCE,XCO, silniční časovka, silniční závod a BMX.

Třetí sada medailí bude určena pro čtyřčlenné štafety, které pojedou závod kombinovaný z úseků XCO a silničního.

Obě české dvojice jsou tedy po prvním dni soutěží, s plným ziskem bodů, v čele celkového pořadí.

Závody pokračují zítra silniční částí, časovkou, kde se představí Nikola Nosková a Roman Lehký (oba KC Kooperativa SG Jablonec nad Nisou)

Přímé přenosy z Nanjing můžete sledovat na https://www.youtube.com/olympics a dále v každodenním sestřihu a zpravodajství České televize.

Výsledkový servis najdete na oficiálních stránkách her http://www.nanjing2014.org/en/

A konečně, vše podstatné o Českém týmu na www.olympic,cz

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu