Děti z Kašperek to rozjely na KPŽ na Zadově

8.8.2014
<p>Malí bajkeři z dětského domova v Kašperských Horách se sjeli do Zadovského areálu, který hostil další díl seriálu „Kolo pro život,“ v rámci kterého to děti už po 6. rozjeli s úsměvem.</p>

První víkendová sobota v srpnu nebyla pro 8 dětí z Dětského domova Kašperské Hory obyčejnou. Čekal je totiž nabitý program plný zábavy, soutěží, dobrodružství, a vůbec zdravého pohybu na čerstvém vzduchu, kterého si užili především z cyklistického sedla, protože to je to o co u tohoto projektu od začátku šlo. Na Zadov přijelo 8 usměvavých dětí, které potkal podobný osud, a nemohou teď svůj čas trávit se svými rodiči v sedle kola jako jejich vrstevníci. Tuto sobotu jsme chtěli vykouzlit na jejich tvářičkách úsměv a myslím, že se to povedlo. Kdo by se taky mračil, když by hned na přivítání dostal cyklistickou láhev, rukavice a zapůjčené kolo, vše od značky Specialized, která tuto akci podporuje. Po nastavení bicyklů a připevnění startovních čísel se děti zúčastnili interaktivní dopravní výchovy, v rámci které si vyzkoušeli projít překážkovou dráhu v tzv. opileckých brýlích, poté se stali závodními jezdci silných aut v ralley simulátoru, zahráli si stolní fotbálek a zatrsali na taneční desce. Pak už začali s přípravou na samotný závod. Nejdříve okoukali techniku zkušenějších kolegů, poté nasáli závodní atmosféru během Junior trophy, nechali si poradit od profíků jak řadit, kde přibrzdit, kam posunout těžiště, prakticky si vyzkoušeli jízdu v terénu na umělé překážkové dráze, doplnili energii, napustili si láhve a hurá na start. Taktika byla jasná: nepřepálit start, jízdu si užít a dojet s úsměvem až do cíle.

Trať měřila celých 12km, což pro některé znamenalo překonání rekordu v ujeté vzdálenosti na kole, a to vzhledem k profilu trati zasluhuje obdiv. Díky kouzelné krajině a dobré partě lidí jim to ale rychle uběhlo a projeli cílem se všemi náležitostmi velkého závodu. Poté se všichni mohli těšit na stánek s občerstvením, vyhlášení vítězů a losování tomboly. „Chtěl bych všem poděkovat za možnost zúčastnit se této akce. Děti si to velmi užili a jistě na to budou dlouho vzpomínat, především Samuel, který dostal od celkové vítězky cyklistický dres. Sladkou tečkou pak byla ještě výhra malého Adámka v tombole, který získal voucher na zapůjčení auta s plnou nádrží.“ Doplnil vychovatel z Dětského domova Kašperské Hory Ing. Urban. A my se budeme těšit tuto sobotu na další partu dětí někde z okolí Karlových Varů, kteří to také rozjedou s úsměvem.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu