Bike Babí léto již po třinácté

7.8.2014
<p>Marathon Bike Babí léto pro nás znamená „Never stop biking“. Tímto mottem se řídí pořadatelé několika posledních ročníků, protože pravdivě popisuje smysl a princip tohoto závodu. V letošním roce se bude konat již 13. ročník a to samo o sobě pořadatele dost zavazuje, aby udrželi nasazenou laťku. Jestli se jim to podaří můžete ohodnotit poslední srpnovou sobotu,kdy se závod bude konat.</p>

Závod vznikl v roce 2002 jako spontánní nápad Petra Cinkána, který za necelé 3 měsíce navrhl trasu, oslovil sponzory a vyběhal povolení potřebná k pořádání takovéto akce. Petr se snažil závod koncipovat jako amatérský závod pro lidi co mají rádi kolo a pohodu, protože sám absolvoval několik desítek nejrůznějších závodů a snažil se přenést to nejlepší z ostatních akcí do Babího léta. Za 13 let závod prošel velkým vývojem, kdy ho neporazily ani povodně nebo rozsáhlé kalamity v lesích.

Pro rok 2014 využijeme stejně jako v loňském roce zázemí závodu v rekreačním areálu Kristýna v Hrádku nad Nisou, kde jsme našli výborného zázemí a možnosti nových lokalit pro trasy BBL. Díky tomu jsme pro letošní rok připravili úplně novou trasu, která je situována z převážné části do Lužických hor a Ještědského hřebenu. Po prostudování mapy zjistíte, že jsme trasu posunuli více do Lužických hor a také si více zajezdíte v okolí tajuplného Buku Republiky, ke kterému se váže nejedna starodávná legenda. Dále jsme připravili i část trasy v okolí Vápeňáku, kde Vás provedeme tím nejhezčím, co zdejší lesy nabízejí. Z tohoto důvodu má letos BBL v podtitulu pálivé hot chilli papričky, pomocí kterých budete hodnotit jednotlivé úseky na trase. Na Facebooku zveřejníme i anketu, kde si jednotlivé úseky budete moci ohodnotit.

Délky tras jsou víceméně klasické v délkách 50 a 80km a pro děti v rámci Dětského Bike Babího léta krásné trasy v blízkosti jezera. U dětského závodu se chceme více soustředit na kvalitu a ne na kvantitu, kdy jsme zrušili nejmenší kategorie a většinu ostatních kategorií jsme sdružili pouze do 3 kategorií s rozdělením na kluky a holky. Pro předžáky bude připravený jednoduchý, ale technický okruh v přilehlém hájku u jezera a pro žáky, mladší a starší žáky bude připraven velký technický okruh s pověstným velbloudím hupem opětovně na břehu jezera. V jednotlivých kategoriích vyhlásíme pouze nejlepší 3, ale pro všechny děti budeme mít připravenou bohatou tombolu. V blízkosti centra závodu je k dispozici lanové centrum, kde si můžete vyzkoušet svoji odvahu v korunách stromů.

Založili jsme Facebook závodu, kde budeme postupně zveřejňovat všechny informace k závodu a rovněž jsme zveřejnili všechna dostupná videa z minulosti na Youtube. Připomínám ještě webové stránky závodu na www.bikebabileto.cz.

Doporučení: Přijeďte na dlouhou trasu a užijte si ji. Konkrétně já mám najeto 1300 km a určitě bych si ji dal, protože je naprosto výborná s razítkem opravdového bikového zážitku. Nemuseli bychom dlouhou trasu znovu zařazovat, ale baví nás to a děláme to s největší zapálením Vám nabídnout to nejlepší z našich možností.

Přijeďte si závod užít s celou rodinou, všichni si můžete vychutnat právě to své. Pro děti je připraven krásný závod v rekreačním areálu.

Za pořadatele zve Petr Cinkán

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu