Druhý triumf Tomáše Holuba

19.6.2014
<p>Osmý díl GIANT LIGY – perfektní počasí, skvělá divácká kulisa a řada zvučných jmen na startu. Sportovní areál Rapid hostil hvězdnou Grand Prix v Plzni na Doubravce.</p>

V Plzni na Rapidu se vedle Ondřeje Cinka (Multivan Merida), Jiřího Ježka (DAS- Duratec) a Radomíra Šimůnka (Kwadro-Stannah), představil i několikanásobný účastník Giro d‘ Italia a mistr republiky z časovky František Raboň (Spezialized). Raboň v letošním roce přestoupil na horská kola a hned se skvěle uvedl v Jižní Africe na etapovém závodě.

Grand Prix GRÜNSPORT se rozjela hned od startu, kdy byl velice aktivní junior Dukly Praha Michal Kohout. Jeho snaha získat body však byla marná. Body se tak rozdělovali v hromadných spurtech, kde opět překvapil Tomáš Holub (AC Sparta Praha). Jiří Nesveda mu tentokrát jen kryl záda.

V bodovačkách se prosazoval i Martin Boubal (VC Ratisbona Regensburg), který do Plzně vyrazil z Českých Budějovic na kole. Velice aktivně si počínal i Duklák Denis Rugovac, ale rychlosti Nesvedy a Holuba tentokrát nestačil.

Velká bitva se odehrála v soutěži o puntíkovaný dres „KISS Proton prestige“, kde měl tentokrát nejvíce sil mladík Dukly Praha Jan Kraus. Před jeho agresivní jízdou se musel tentokrát sklonit i Jakub Svoboda (CK Kolokrám-Svijany.cz).

Nejdelší únik se podařil šestici jezdců až na 27. km. Z pelotonu odskočil Ondřej Cink, Martin Boubal, Denis Rugovac (Team Dukla Praha), Ondřej Pávek (Sweep cycling), Michal Kesl (Nejlevnější Pneu.cz) a František Raboň (Spezialized). Jezdci vydrželi před pelotonem kroužit necelých 6 km.

Po nemoci se objevil i Jiří Nesveda a druhé místo ho vrátilo zpět do boje o žlutý dres lídra seriálu.

Juniorům kraloval nadějný Michal Kohout (Dukla Praha), který rozhodl v závěrečném spurtu. V umístění kategorie žen rozhodl také až závěrečný spurt, kdy na pásce byla první Tereza Trefná (Alltraining.cz). Kategorii Masters jezdce nad 40 let ovládl David Korčák (Galaxy Cyklo Švec).

Ondřej Cink v cíli: „Jedu teď po vynucené pauze první závod. Tréninkově jsem si zkusil pár úseků a začínám se cítit zase dobře.“

František Raboň v cíli: „Za deset dnů je tady Mistrovství světa v Maratonu. Letím do Afriky s tím, že jsem dobře připraven.“

Tomáš Holub v cíli: „Jezdí se mi opravdu skvěle. Další vítězství pro tým Sparty. Škoda že příští týden není na pořadu i Mistrovství republiky v kriteriu.“

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu