Slavík opět vítězí

10.6.2014
<p>Ve skotském Fort Williams nenašel přemožitele ve fourcrossu</p>

Po ne zcela uspokojivém výsledku v německém Winterbergu, kde se Tomáš Slavík po pádu ve finále umístil na 4.místě se přesunul do Skotska, kde si svoji reputaci napravil. V každé své jízdě zvítězil start-cíl a ve finále předvedl úžasný souboj s loňským mistrem světa Wichmanem, ze kterého vyšel Slavík jako vítěz.

„Letos jsem se rozhodl, že několik závodů pojedu jak 4X, tak i DH. Jeden z nich byl právě Fort William. Fyzicky to byl hodně náročnej víkend! V DH jsem bohužel udělal hodně zásadní chybu, která mě stála spoustu vteřin a o necelou vteřinu mi to v kvalifikaci nevyšlo, ale vím, že to tam je, tak uvidíme co předvedu v dalších závodech. Co se týče 4X, tak skvělej závod! Těžká trať, šílení diváci a velký souboje. Skutečná podoba toho, jak má 4X vypadat. V závodě jsem všechny jízdy vyhrál a ve finále jsem vedl bez problému, ale pak to do mě narval v jedné ze zatáček Joost Wichman, loňský mistr světa a začlo to být hodně zajímavý. Nakonec jsem vzal riskantnější variantu v poslední zatáčce a odlepil to přes 12 m dlouhej triple, ale vyplatilo se. Závod se mi podařilo vyhrát a teď už jen zůstat v pohodě před MS, který se jede příští týden v Leogangu, tak držte palce..“

Tomáš Slavík již ve středu odjíždí do rakouského Leogangu, kde se o víkendu jede MS ve Fourcrossu. Zároveň zde pojede také Světový pohár v DH, takže o to bude víkend náročnější. Podaří se mu získat zpět dres mistra světa zpět? Odpověď na tuto otázku budeme vědět už za pár dní. Přímý přenos můžete sledovat na Redbull.tv v sobotu od 17:30h.

Photo credit: Charles Robertson

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu