Třetí díl Galaxy série hostí Beskydy

4.6.2014
<p>Rožnov pod Radhoštěm přivítá 14. června účastníky oblíbené Galaxy Petyša Tour, která je zařazena do Galaxy série 2014. Galaxy Petyša Tour patří k tradičním sportovním akcím, které se konají v Rožnově pod Radhoštěm. Město ležící v samém srdci Moravskoslezských Beskyd přivítá bikery již pojedenácté.</p>

Pro cyklisty včetně vyznavačů horských kol je v okolí Rožnova pod Radhoštěm mnoho alternativ na kratší i celodenní trasy. Díky okolním kopcům a malebné přírodě je město skvělým místem pro sportovce obecně. Bikeři, jak se už účastníci předchozích ročníků Galaxy Petyša Tour mohli přesvědčit, si tu přijdou na své, ale za cenu nemalého úsilí. Beskydy zkrátka nikomu nedarují nic zadarmo a co se týče převýšení, je Galaxy Petyša Tour jedním z nejnáročnějších (ne-li vůbec nejnáročnější) zastávkou Galaxy série.

Ano, Galaxy série je jedním z nejtěžších, ale díky malebnému prostředí Moravskoslezských Beskyd také nejkrásnějších závodů tohoto celoročního seriálu závodů horských kol. Připraveny budou jako tradičně dvě trasy: delší na 54 kilometrů s převýšením 1730 metrů a kratší trať dlouhá 30 kilometrů s převýšením 800 metrů. „Delší trasa bude o pár kilometrů kratší než v předchozích letech, protože v jedné z místních částí Rožnova pod Radhoštěm se staví kanalizace a musíme místo objet,“ informoval o novince za pořadatele Vít Vrána.

Závod na 54 kilometrů startuje od kina Panorama v pravé poledne (krátká startuje ve 12.30 hodin). Hned po startu čeká na účastníky delší trasy dvanáctikilometrový výšlap na Velký Javorník, kde bude vypsána tradiční vrcholová prémie. Po sjezdu následuje další náročné stoupání na úpatí Radhoště, sjezd do Bácova a poslední zbytky sil ze závodníků vyždímá stoupání na Búřov.

Na obou trasách zažijí závodníci nefalšovanou krásu beskydské krajiny s malebnými výhledy. V průběhu dne navíc dostanou v rámci doprovodného programu šanci poměřit své síly také děti, pro něž pořadatel uspořádá tradiční závody. Závodníci i příchozí z řad diváků si budou moct také vysoutěžit hodnotné ceny v závodech Galaxy GoldSprint na stacionárních kolech s pevným převodem, které jsou letos součástí vybraných závodů osmidílné Galaxy série. Věcné ceny si můžete s trochou štěstí odnést také z bohaté tomboly, která bude na programu po vyhlášení výsledků závodů. A když už budete vážit cestu do Beskyd, určitě stojí za to navštívit také rožnovský skanzen valašské architektury, který je druhým nejstarším muzeem v přírodě ve střední Evropě.

Více informací na www.galaxy-serie.cz

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu