Cyklistická Tour de Kids míří tuto sobotu do Plzně

4.6.2014
<p>Už tento víkend se v sobotu 7. června 2014 od 13:00 hodin na náměstí Republiky v Plzni po roce uskuteční dětské cyklistické závody Tour de Kids. Malé účastníky přivítá klaun Čiko, který s dětmi kouzlí, hraje a vyrábí z balónků neuvěřitelné věci. Vstup na akci je zdarma.</p>

Jestli ještě nemáte na sobotu program, přijeďte za námi do Plzně na náměstí Republiky …

Závody nejsou pro profesionály, ale pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet závodění nebo se třeba jen přijít pobavit a strávit příjemné odpoledne ve společnosti jiných závodníků.

Děti mohou závodit v pěti kategoriích rozdělených podle věku. Nejmladší holky a kluci (narození v roce 2011 a později) pojedou trať dlouhou 40 až 50 metrů většinou na odstrkovadlech, ale mohou využít i tříkolky či šlapadla, zkrátka na čem se jim dobře jezdí a co zvládnou. Na start mohou jen děti narozené v roce 2003 a mladší. Ty nejstarší čekají 3 kolečka.

Závody začínají rozjížďkami a nejlepší z nich postupují do finále. V jedné rozjížďce je maximálně deset dětí, aby každé mělo stejné podmínky. Holky i kluci startují samostatně, i vyhlašování je rozdělené.

I tentokrát jsou pro všechny startující připravené dárky: každý po zaplacení startovného dostane účastnické tričko Tour de Kids, cereální snack Street XL od Nutrendu, dětský časopis, dětskou knížku z nakladatelství Mladá fronta a pamětní list. A protože hlavním cílem celého dne je především bezpečnost děti na pozemních komunikacích, organizátoři každého malého cyklistu pojistili jednorázovým úrazovým pojištěním po dobu závodu.

Na děit čeká i spousta doprovodného programu – herní stan, skákací „moucha“, házení míčků na cíl, skákací panák, dopravní hřiště, šlapací autíčka, kolo štěstí a spousta dalšího. Kdo nechce závodit, může přijít fandit ostatních dětem.

Na závěr proběhne slosování všech startovních čísel o spoustu cen, hlavní cenou je dětská cyklistická přilba.

Vstup na akci je zdarma, startovné pro děti při on-line registraci na stránkách www.tourdekids.cz je 80 korun a při platbě na místě 100 korun. Děti, které se registrují online, budou mít jméno jméno či přezdívku na startovních čísle.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu