Tomáš Slavík opět první

13.5.2014
<p>Tomáš Slavík vítězí na prvním závodě světové série 4X Pro Tour v Polsku</p>

Tomáš Slavík dokázal zvítězit jak v kvalifikaci, tak ve všech svých závodních jízdách a z Polska si odváží 1.místo. Dvojnásobný šampión světové série 4X Pro Tour začal novou sezónu stejným způsobem, jakým ji ukončil – tedy z prvního místa.

Závod ve Szczawno Zdroji sliboval velkou podívanou už z několika důvodů. Trať čítá velké množství skoků přes 10 metrů, je to fyzicky nejnáročnější závod celé sezóny a především první možnost sezóny, kde můžou ti nejlepší fourcrossoví jezdci světa změřit síly po “zimní přípravě”. Za umělého osvětlení a účasti cca 2 000 – 3 000 diváků si to jezdci rozdávali loket na loket. Tomáš Slavík nedal nikomu šanci, zvítězil ve všech svých jízdách stylem start – cíl a odvezl si z Polska již po čtvrté v řadě zlatou medaily.

“Trať je hodně naladěná a rychlá, ale i tak je to fyzicky jedna z nejtěžších tratí, kdy člověk opravdu musí přemýšlet a v průběhu závodu, co nejvíce šetřit síly. Finálová jízda vždycky hodně bolí po celým dni ježdění, ale právě tady musí být člověk nejrychlejší. Letošní zimní přípravu jsem měl hodně našlápnutou, vyzkoušel jsem si nový výzvy a absolutně jsem změnil trénink s ohledem na DH. Doopravdy jsem si sáhl si na svoje dno a je vidět, že to k něčemu bylo. Jsem o 7 kg lehčí, dokážu závodit na DH tratích a jsem ještě rychlejší na 4X kole. Docela zajímavej koncept, kterej vznikl v moji hlavě a řekl bych, že funguje skvěle. Díky tomu jsem dneska dokázal zvítězit způsobem, jakým jsem zvítězil. Je strašně důležitý nastupovat do sezóny z dobré startovní pozice a já si ji tímto závodem zajistil, takže se těším na další závody.”

Tomáš Slavík to ovšem nebude mít jednoduché. V průběhu sezóny, kdy pojede jak 4X, tak i DH a jej čeká několik společných víkendů, kdy bude závodit obě dvě disciplíny ve stejný den. Slavík se tak vrátí časem do minulosti, kdy jezdci kombinovali obě disciplíny, ale postupem času s přívalem profesionality do obou sportů se stala tato možnost kombinování téměř nemožná.

Pro více informací sledujte web a sociální sítě Tomáše Slavíka

www.tomasslavik.com www.facebook.com/tomslavik63 www.instagram.com/tomslavik www.twitter.com/tomslavik

Fotili: Charles Robertson, Dariusz Gdesz, Markus Slavik, Lukas Hennecke

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu