Za vínem do okolí Modrých Hor

12.5.2014
<p>Seriál cykloturistických akcí na Moravských vinařských stezkách s názvem Krajem vína 2014, který koordinuje Nadace Partnerství, pokračuje již 17. května na Velkopavlovicku. Právě zde totiž v sobotu 17. května proběhne již čtvrtá akce letošního ročníku – Májové putování okolím Modrých hor. Během roku se uskuteční celkem patnáct výletů, díky nimž mohou cyklisté poznat ze sedla kola vinohrady a unikátní sklepní uličky ve všech vinařských podoblastech jižní Moravy.</p>

Májové putování okolím Modrých Hor nabídne v sobotu 17. května hned tři trasy, ze kterých si vyberou jak sportovní cyklisté, tak rodiny s dětmi, a to i ti, kteří chtějí vyrazit pěšky. Start bude probíhat u Ekocenta Trkmanka ve Velkých Pavlovicích mezi 9 a 11 hodinou. V devadesátiko­runovém startovném získají účastníci skleničku s nosičkou a cyklopas s mapou s vyznačenými trasami a razítkovacími místy. Na trase je pak čekají razítkovací místa s ochutnávkami a dalšími atrakcemi. V cíli poté proběhne slosování o zajímavé ceny – pobytové balíčky na vinařských stezkách, balení vín, cyklodresy a trička Moravských vinařských stezek, publikace Průvodce sklepními uličkami jižní Moravy a další. První okruh, dlouhý 42 km, je určený zejména pro zdatné cyklisty a zavede je z Velkých Pavlovic do Rakvic, Zaječí, Strachotína, Popic, Hustopečí, Horních Bojanovic a Němčiček. Druhý okruh v délce 25 km provede cyklisty malebnými vesničkami Rakvice, Zaječí, Šakvice, Starovičky a zavede je například i na rozhlednu Vyhlídka u obrázku. Desetikilometrový třetí okruh je určen pro pěší – turisté budou mít mimo jiné možnost navštívit rozhledny Slunečná a Kraví Hora. Odměnou na konci všech tras bude návštěvníkům košt vín a přehlídka mužáckých sborů z Modrých Hor v Němčičkách.

„Po kladných ohlasech z minulého ročníku jsme se letos rozhodli spojit s dalšími organizátory cykloturistických výletů a nabídku Krajem vína 2014 rozšířit – fanoušci cykloturistiky se letos můžou těšit na celkem 15 akcí. V roce 2013 se seriálu Krajem vína účastnilo přes 5000 účastníků. Letní akce zakončí tematicky Tour de burčák na Znojemsku, mezitím proběhnou výlety Kraj kvetoucí révy, Putování po vinařských stezkách Kyjovska, Expedice krajem André, Na kole po stopách Cyrila a Metoděje na Podluží, Letní putování vinařskými stezkami Mikulovska a Ždánický Histopedál,“ říká koordinátorka Moravských vinařských stezek Eva Kvapilová z Nadace Partnerství.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu