Druhý díl Pražského MTB poháru

28.4.2014
<p>Po dlouhé době si závodníci v Praze užili závody bez přívalových dešťů a vlídné počasí tak významně pomohlo k testu tratě, na které se v červenci pojede národní šampionát horských kol.</p>

V závodě kategorie Elite mužů zvítězil Jiří Novák (Betch.nl Superior Bart Brentjens MTB Team) před Janem Nesvadbou (Superior Rubena Team) a Tomášem Paprstkou (Remerx Merida team Kolín).

„Děkuji reprezentačnímu mechanikovi Zbóňovi, že mi před závodem povolil zadní brzdu, takže se mi jelo velmi lehce“ s úsměvem okomentoval své bezprostřední pocity po projetí cílem Jirka a dodal “velmi jezdivá a náročná trať, myslím si, že tady bude atraktivní mistrák, pro závodníky i pro diváky“

Druhý muž v cíli, Jan Nesvadba tento názor jen potvrdil, „Pořadatelé v Řepích odvedli obrovský kus práce, bude to vážně těžký mistrák…rychlá t­rať“.

Ve stejném čase odstartovaly do závodu ženy, juniorky a kadetky a talentovaná juniorka Barbora Průdková (NUTREND Specialized Racing) slavila v cíli vítězství nejenom ve své kategorii, ale také mezi ženami celkově. Dramatický závod juniorů rozhodnul pro sebe, v cílovém sprintu, bratr Barbory, Matěj Průdek (Bike 2000).

Závod v Řepích se jel také jako mistrovství České republiky neslyšících cyklistů.

Mistrovský trikot si z Prahy odváží Jan Čapek a Renata Šuláková, oba SK SKIVELO neslyšících Olomouc.

Další, v pořadí už třetí závod Pražského MTB poháru se pojede v neděli 4.5. 2014 v lokalitě Praha – Kbely a zajímavostí je, že závod bude také mistrovstvím České republiky novinářů.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu