V Plzni triumfoval Jiří Nesveda

10.4.2014
<p>První díl GIANT LIGY přilákal do Plzně na start hvězdy domácího i zahraničního pelotonu. Sportovní areál SKP Rapid Plzeň tak zazářil ve hvězdně obsazené Grand Prix, kterou tentokrát ovládl sparťan Jiří Nesveda.</p>

Úvodní podnik GIANT LIGY vyšperkoval svou účastí bývalý cyklokrosový mistr světa Zdeněk Mlynář (Bohemia cycling track team) a dráhový reprezentant Milan Kadlec (Dukla Praha). Start si nenechal ujít ani předloňský vítěz seriálu Martin Boubal (VC Ratisbona), který do Plzně přivezl i nadějného německého juniorského závodníka Paula Rengera. Nechyběl ani loňský vítěz Tomáš Okrouhlický (AC Sparta Praha), ten však neměl svůj den a spokojil se tak s devátým místem celkového hodnocení.

Peloton se držel dlouho pohromadě, což nejvíce vyhovovalo dobře připravenému Nesvedovi. Ten se hned po třech vyhraných bodovacích spurtech dostal do vedení, které udržel až do cíle. Po polovině závodu se na čele usadila dvojice Martin Boubal a Lukáš Smola (CK Příbram Fany gastroservis) a vzornou spoluprácí vydrželi před pelotonem kroužit 6 km. Aktivitou tentokrát hýřil Jakub Svoboda (CK Kolokrám Svijany), který tak ve velkém stylu zastoupil svého týmového kolegu Radka Bečku.

Poslední dvojnásobně bodovaný spurt vyhrál zkušený Zdeněk Mlynář, a to ho katapultovalo na třetí místo celkového hodnocení.

Z vítězství se tentokrát radoval ostřílený rychlík Jiří Nesveda před Martinem Boubalem a Zdeňkem Mlynářem.

Nejaktivnějším jezdcem se stal Jakub Svoboda (CK Kolokrám Svijany). Ženám kralovala Zuzana Neckářová (ASC Dukla Praha), juniory vyhrál Paul Renger (VC Ratisbona) a kategorii Masters jezdce nad 40 let Karel Kopr (KC Slavia Praha).

Jiří Nesveda v cíli: „Jsem spokojen, v prvním závodě mě to vždycky jde. Cítil jsem se trochu nachlazen, ale zvládnul jsem to. Tady mi to prostě sedí.“

Zdeněk Mlynář v cíli: „Kluci z týmu mi zavolali, že se jede do Plzně. Tak jsem vyrazil z domova na kole, na Vysočině mě nabrali a v Plzni je z toho třetí místo.“

Jakub Svoboda v cíli: „Do Plzně nemohl přijet náš Radek Bečka loňský vítěz aktivity, tak jsem se ho zastoupil. Vyšlo to a příště jedu v puntíkovaném dresu já.

 “

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu