Pepa Dressler a jeho víkendové kempy

31.3.2014
<p>Populární učitel ježdění na kole startuje další sezonu svých výukových kempů. Více poví sám.</p>

Loňský rok byl pro mě hodně přelomový. Strávil jsem spoustu hodin výukou, ale také samoukou. Učil jsem se jezdit líp enduro na kole i na motorce, učil děti i dospělé na závodech KPŽ, učil svoje žáky v knížce Škola kola a taky strávil desítky nebo spíš stovky hodin u počítače, když jsem psal knížku a také výukové díly do časopisu Velo. Uspořádal jsem osm weekend campů a nasbírali jsme s mými lektory hodně dalších zkušeností a nových impulsů. A taky jsme poznali další starosti a fobie v tréninku techniky normálních cyklistů.

Mám velikou radost hlavně z toho, jaké jsme dostávali reakce na campech i ve zprávách po jejich skončení. Vložená energie a úsilí se nám vrátily v emocích našich žáků, které jsou pro nás hnací silou. Je naším hlavním cílem, aby naše výuka měla výsledky a aby to byl pro všechny zážitek. Pro účastníky, ale i pro nás. Těším se už na první campy a nové příběhy. Pro letošní sezónu jsme jich připravili zatím deset. Vybrali jsme nové lokality, upravili obtížnosti a na základě našich zkušeností připravili řadu novinek. Učíme se hlavně základy. Z jejich dobrého zvládnutí je cesta k lepší technice. Umět dobře projet zatáčku, mít dobrý rytmus, umět pracovat s těžištěm, dobře brzdit, řadit atd.

Pro letošek máme campy i pro trochu drsnější cyklisty, učit se budeme na tratích SP v Novém Městě, v Krkonoších, na Křivoklástku, v Jeseníkách i v Posázaví. Na campech jsme měli pětileté děti i pětašedesátileté kmety. Techniku se dá trénovat kdykoliv a společně. Věk nerozhoduje. Jen chuť!

Nechci dělat obyčejné věci. A věřím tomu, že naše campy nejsou obyčejné. Jsou určené pro všechny, kteří se chtějí na kole opravdu zdokonalit a opravdu se chtějí něco naučit.

Těším se i na vás!

Váš Pepa Dressler

Více informací najdete na www.dressler.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu