Třetí Grand Tour pro NettApp-Enduru

30.1.2014
<p>Jistě vítanou informací pro všechny fanoušky cyklistiky je možnost zhlédnutí více našinců na startu slavné Tour de France, jejíž 101. ročník odstartuje 5. července v anglickém Leedsu. Kromě tradičních harcovníků Kreuzigera, Sagana a s největší pravděpodobností i Petera Velitse zde můžeme očekávat i přinejmenším Leopolda Kӧniga, který se skvěle předvedl na loňské Vueltě.</p>

Společnost ASO totiž rozhodla v minulých dnech o udělení divokých karet týmům pro letošní ročník Tour de France. Jak bývá u Francouzů zvykem, mezi pozvanými nesmí chybět jejich „domácí“ týmy. Proto se ve výběru objevily stáje Cofidis a Bretagne-Séché Envirnnnent. Další očekávanou pozvánkou bylo i seskupení IAM Cycling, a to zejména díky přestupu domácí hvězdy Sylvaina Chavanela. O to větší radost pro naše fanoušky je zaplnění posledního místa, na které se dostala formace NettApp-Enura.

V tomoto týmu máme pro letošní sezonu totiž hned tři Čechy, Jana Bártu, Leopolda Kӧniga a nově i Františka Paďoura. Je tak velmi pravděpodobné, že některého z nich, nebo možná všechny, letos na Tour uvidíme. I pro tým je to velká pocta, a musíme dodat, že si divokou kartu bezesporu zaslouží, a to zejména díky loňskému výkonu Kӧniga na Vueltě, kde se dostal do top desítky. To je i historicky nejlepší výsledek Čecha na tomto závodě.

Velmi příznivá je v tomto ohledu i informace, že NettApp-Enura dostal současně pozvánku i na etapový závod Critérium du Dauphiné (8.-15. 6.), který je pro řadu aspirantů na celkový výsledek v červencové Tour posledním testem formy.

(ep)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu