PŘEDSTAVUJEME Giant Trance 27.5 1

19.12.2013
<p>Již počtvrté přinese časopis Velo dlouhodobý test kol. Každý tester dostane na sedm měsíců celoodpružené horské kolo s povinností najet dostatečný počet kilometrů a psát pravidelné příspěvky do blogů na stránkách iVelo.cz. Letošní výběr kategorie kol padl na 27,5" trail biky. Druhý ze šestice, který si představíme, je počin Giantu jménem Trance 27.5 1.</p>

Giant Trance dostal nový průměr kol 650b a také se zvýšil zdvih na 140 mm. To, co zůstalo stejné, je hliníková slitina Aluxx SL a hlavně osvědčený systém odpružení Maestro fungující na bázi virtuálního čepu. Rámu nechybí kónický krk ani otvory pro přímou montáž přesmykače či úchyt napínáku MRP 2× Guide standardu ISCG (napínák je v základní výbavě) a vedení lanek vnitřkem rámu.

Vzduchem pružící vidlice Fox Talas CTD má měnitelný zdvih ze 140 na 120 mm a pevnou 15mm osu, tlumič je téže značky, Float CTD. Giant osadil „kokpit“ svými díly Connect SL, výšku sedla lze dle potřeby měnit teleskopickou sedlovkou Contact Switch-R s ovládáním z řídítek. Řazení dvaceti rychlostí probíhá páčkami Shimano SLX, přesmykačem stejné řady a přehazovačkou XT.

Brzdy Shimano SLX zpomalují kola vlastní tvorby Giantu (ráfky Giant P-XC2 27.5 s náboji Tracker), pláště dodalo Schwalbe ve verzi Nobby Nic. Celek váží ve velikosti M 13,26 kg, za něž je třeba zaplatit 68 999 Kč.

Petr Štuka

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu