FUTURE CYCLING: mezi obchodem a galerií

18.11.2013
<p>V úterý 19. listopadu otevřela na pražských Kavčích horách nová prodejna, za níž stojí přední český závodník Kristián Hynek spolu s Tomášem Kolínským z firmy Canard. Dojem z kol a komponentů neokoukaných značek tu umocňuje vzdušný a čistý interiér. Za výlohami obchodu tak nepanuje jen atmosféra závodní, ale i galerijní a kavárenská.</p>

Kristián Hynek se k distribuci dostal z pozice závodníka – jak pro sebe objevoval zajímavé značky, rozhodl se zprostředkovat jejich produkci i pro český trh. V roce 2008 začal se zapletenými koly Wheelsbike, v nové prodejně Future Cycling už ale najdete osm vlajkových výrobců – kromě Wheelsbike jsou to karbonové díly Enve, doplňky Carbon-Ti a Arundel, rámy Parlee a Neilpryde a kosmetika Sportsbalm. Posledním dováženým produktem jsou špičkové rámy mladičké značky Open. Tu založil jeden z otců Cervéla Gerard Vroomen spolu s bývalým závodníkem Andy Kesslerem (prošel firmami BMC, Cannondale, Scott a nakonec rovněž Cervélo). A právě osobní účast Andyho Kesslera byla jedním z hlavních překvapení slavnostního večera.

Nápad s otevřením showroomu nosil Kristián Hynek v hlavě více než rok: „Chtěl jsem pro tyto značky prostor, kde by si je zákazníci mohli pořádně prohlédnout. Věřím totiž, že jsou opravdu výjimečné, a to jak technologicky, tak také filozofií a přístupem k zákazníkovi. Společně s přítelkyní Šárkou, která je šikovnou architektkou, jsme začali vymýšlet koncept a věřím, že jsme dali dohromady opravdu mimořádný prostor, který bych raději než showroomem nazýval galerií.“ Téměř kompletní portfolio produktů dovážených značek doplní Northwave a DT Swiss, oblečení dodají značky Canard a Trimm. Dále zde najdete servis a příjemný koutek k posezení, diskutování, sledování cyklistických TV přenosů a vypití výborné kávy. „Projekt má sloužit jako podpora a zviditelnění našich značek. Stále totiž zůstáváme distribuční firmou a je velmi důležité, aby nás naši obchodní partneři, tedy maloobchodní prodejny, nevnímali jako konkurenci, ale aby to i jim přineslo více zákazníků, kteří budou chtít svá kola osadit ´našimi´ komponenty,“ uzavírá Hynek.

A pokud se jako většina přítomných ptáte, zda se Kristián Hynek stěhuje ze sedla kola za prodejní pult, odpovědí je důrazné ne! Dokonce i cíl do další sezony zůstávají neměnný, tedy duhový maratonský dres.

Prodejna Futurecycling Bike&Coffee sídlí v ulici Na Klaudiánce 19 na Praze 4. V provozu jsou již také webové stránky www.futurecycling.cz.

(kk)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu