Ernesto na devítce u Kurta

11.11.2013
<p>Společný obchod italských kol Colnago a švýcarského oblečení Assos byl otevřen v Praze 9 na ulici Kurta Konráda 9. Prodejnu vede Petr Benčík, trojnásobný mistr České republiky v silniční cyklistice.</p>

Kola Colnago jsou pro řadu silničářů to, co Ferrari mezi auty. Vazba mezi značkami je i skutečná, díky úzké spolupráci při vývoji vznikají limitované edice Colnago for Ferrari. Italská rámařská legenda je stále rodinnou firmou vedenou dnes již 81letým zakladatelem Ernestem Colnagem. Colnago je silně spjato i s Českou republikou, v roce 1981 se v Praze pořádalo mistrovství světa a jezdci na kolech Colnago obsadili nejen první dvě místa, ale značka vybavila pořadatele i řadou rezervních kol.

Kola E. Colnaga byla vždy průkopníkem nových technologií. Díky excelentní geometrii nasadil Ernesto do závodu Paříž – Roubaix poprvé kola s rovnou vidlicí, díky spolupráci s Ferrari vytěžil maximum z unikátních vlastností karbonu, jako první nasadil mezi sériovými výrobci na silniční kolo kotoučové brzdy. Vždy kladl důraz na prvotřídní lakování, neboť krásný lak dotváří celkový estetický dojem a vzbuzuje patřičné italské emoce. Stále je možné koupit kolo s ručně pájeným ocelovým rámem Master, který se v nezměněné podobě vyrábí již 30 let.

V prodejně kol jsou k vidění špičková silniční kola, cyklokrosová kola World Cup a kola mistrů světa Prestige, horská karbonová kola stejně jako unikátní model C59 s ručně vyráběným karbonovým rámem. Silniční kola Colnago začínají na 30 000 Kč a některé modely překračují částku o nulu větší. Horská kola startují s cenou na 70 000 Kč, ale velmi oblíbené trekingové kolo Impact je k dostání již za 27 000 Kč.

(ls)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu