PŘEDSTAVUJEME Trek Crockett

11.11.2013
<p>Třetím strojem je projekt amerického výrobce, značky Trek, kolo Crockett. To ještě letos prodávaný model Cronus, který bylo sice možno pořídit v karbonu, ovšem vzhledem k pokroku se jevil již jako zastaralý.</p>

Nová vize totiž staví mimo jiné i na změně geometrie, stroje Crockett mají delší posed a současně sníženou hlavovou partii. To znamená jediné, zaměření na sportovní výkon. Tomuto stroji v něm je nápomocná hliníková slitina 200 Series Alpha Aluminium. 

K tradičním prvkům patří středové pouzdro pro přímé vkládání ložisek BB 86,5, slopingové provedení k navýšení tuhosti a kónická hlava. Nově pak bylo u stroje použito vnitřní vedení bovdenů a příprava pro použití kotoučových brzd. Podobně je tomu u přední karbonové vidlice. I ta využívá úprav k použití třmenu, namísto ráfkových čelistí. Velmi elegantním řešením je přítomnost malých průvlaků ve vnitřní části stěny vidlice pro uchycení bovdenu či hadice k brzdě pomocí plastové pásky, které nahrazují klasické úchyty. Vidlici samozřejmě nechybí příčné zploštění sloupku E2 napomáhající absorpci otřesů. Trek vsadil při výběru doplňků spolu se svým tradičním partnerem, značkou Bontrager, na komponenty Shimano. To je zastoupeno z větší části úrovní 105, pro kazetu pak bylo sáhnuto do řady Tiagra. Spolehlivé zastavení zde mají na starosti třmeny Avid BB5, svírající rotory o průměru 160 mm. O zbytek výbavy se pak postarala již zmiňovaná značka Bontrager.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu