Cyklokrosové ME již tento víkend

30.10.2013
<p>Týden po závodu Světového poháru v Táboře se na české trati sejdou opět přední evropští cyklokrosaři. V neděli 3. listopadu se budou rozdělovat medaile při mistrovství Evropy v Mladé Boleslavi. Šampionátu se tradičně nezúčastní muži elitní kategorie, novinkou je samostatný závod juniorek a žen do 22 let.</p>

Pořadatelé hlásí hojnou účast, přihlášeno je 178 závodníků z jedenácti zemí a mezi nimi hned 32 domácích českých reprezentantů. V historii evropských šampionátů vybojovali čeští jezdci řadu medailí, tu poslední přidal ale do sbírky v roce 2010 Jakub Skála, když mezi juniory získal stříbro. I letos vkládá reprezentační kouč Stanislav Bumbula největší očekávání do závodu juniorů, českou jedničkou je bronzový ze světového šampionátu a vítěz závodu SP juniorů z Tábora Adam Ťoupalík.

„Po výbuchu při úvodním Světovém poháru ve Valkenburgu dokázal vyhrát v Táboře a věříme, že bude úspěšný i na mistrovství Evropy. Vedle něj ale má značné šance i Roman Lehký, v kategorii mužů do 23 let máme velice silný kvartet Michael Boroš, Vojtěch Nipl, Tomáš Paprstka a Jakub Skála. V úvodu sezony jezdí výborně i Pavla Havlíková mezi ženami a v nové kategorii mladých závodnic mohou myslet vysoko Martina Mikulášková a Nikola Nosková,“ řekl Stanislav Bambula.

„Je to pro nás velmi významná akce. Každý šampionát je důležitý a pro cyklokros, který má u nás velkou tradici a skvělé výsledky, to platí dvojnásobně,“ zdůraznil generální sekretář Českého svazu cyklistiky Slavomír Svoboda.

Okruh závodu je situován prakticky do středu města. Organizátoři v Mladé Boleslavi připravili trať v areálu za mladoboleslavským koupališt. „Trať je hodně rovinatá, po loukách s technickými pasážemi. Normálně je rychlá, divácky atraktivní, ale nyní po deštích dost podmáčená, takže rozhodně vůbec nebude lehk,“ řekl ředitel trati Petr Klouček.

Česká nominace pro ME cyklokrosařů:

Muži U23:

Michael Boroš, Matěj Lasák, Vojtěch Nipl, Tomáš Paprstka, Radek Polnický, Jakub Skála (všichni A-tým), Karel Pokorný, Jakub Rydval, Karel Svrčina (všichni B-tým).

Junioři:

Martin Dejmek, Jan Kovář, Lukáš Kunt, Roman Lehký, Adrian Šírek, Adam Ťoupalík (všichni A-tým), Josef Bařtipán, Jakub Honzík, Vít Papež, Jiří Petruš, Jaroslav Vojíř, Dominik Vrána (všichni B-tým).

Ženy elite:

Veronika Bláhová, Pavla Havlíková, Karla Štěpánová.

Ženy od 17 do 22 let:

Jana Czeczinkarová, Lenka Krzyžanková, Martina Kukulová, Vendula Kuntová, Martina Mikulášková, Kateřina Mudříková, Nikola Nosková, Elena Vaníčková.

Program ME:

9:30 – start závodu junioreka a žen do 22 let,

11:00 – start závodu juniorů,

13:15 – start závodu žen elite,

15:00 – start mužů U23.

Zdroj: Český svaz cyklistiky

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu